Zmrzlinár Michel Comus ponúka na bruselskom námestí Svätej Kataríny mrkvovú, bazalkovú a čakankovú zmrzlinu. Reštauráciám dodáva okrem toho aj ančovičkovú, ktorou sa plnia malé paradajky.
Tón v slaných chutiach však neudáva Brusel, ale, ako píšu noviny Le Soir, Taliansko, ktoré je vlasťou zmrzliny. Najprv tam ponúkali typické stredomorské chute, teda paradajkovú, bazalkovú, olivovú a feniklovú zmrzlinu, tento rok však už najznámejšie kuchárske celebrity rozšírili sortiment napríklad o parmezánovú, gorgonzolovú a bazalkovooctovú zmrzlinu.
Kuchár Heinz Beck ponúka v rímskom Hiltone hovädzie carpaccio na želatíne s príchuťou zeleného čaju poliate ustricovou zmrzlinou. Humra na jahodách ochucuje zas výbornou špargľovou zmrzlinou. Kuchár Igres Corelli sa zameriava zase na morské potvorky, ktoré podáva buď s avokádovou, alebo s citrónovocesnakovou zmrzlinou.