bohato vyzdobené stromčeky,
kopa darčekov, vzduchom
sa šíriaca neodmysliteľná vôňa
vanilky, škorice, medovníčkov. Každý z nás sa tiež určite teší
na rôzne dobroty na slávnostne prestretom stole. Aj vďaka
výrobkom spoločnosti Radoma
si ho môžete spestriť aj vy.
NIEČO MALÉ NA CHUŤ
100 g taveného syra, 2 PL (polievková lyžica) kyslej smotany, 2 PL rastlinného masla, 1 balenie (125 g) Nepravého lososa v oleji, drť Radoma, grahamové alebo biele rožky
Najprv si vymiešame syrový krém tak, že spojíme syr, smotanu a maslo do hladkej peny, ktorú odložíme na pol hodiny do chladničky. Medzitým nakrájame rožky na kolieska, ktoré potierame pripravenou nátierkou a pekne ich uložíme na tanier. Každý plátok ozdobíme lososovou drťou a servírujeme. Podávame ako chuťovku na silvestrovské párty.
NIEČO VÄČŠIE NA ZJEDENIE
4 porcie Filé z treskovitých rýb Radoma, soľ, citrónová šťava, olej
obaľovacia hmota:
múka, 2 vajcia + 0,5 dl mlieka + soľ,
4 PL strúhanky + 4 PL sezamových semiačok + korenie na ryby
príloha:
1 kg Zemiakových hranoliek Radoma, 1/2 sáčku Zeleninovej zmesi s kukuricou Radoma
Filé nerozmrazujeme, na zjemnenie chuti ho môžeme namočiť do mlieka. Potom ho osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a obaľujeme. Najprv v múke, vo vajíčku a nakoniec v strúhankovej zmesi. Takto pripravené filé pomaly vyprážame na oleji. Podávame s čerstvo upečenými hranolkami a na každý tanier dáme kôpku udusenej zeleniny.
NIEČO NA OSLADENIE
1 balenie Torty - mrazeného krému s vanilkovou príchuťou Radoma
omáčka:
150 g mrazeného ovocia (ríbezle, jahody, černice, brusnice)
2 čajové lyžičky ríbezľového džemu, 0,5 dl vody
na ozdobenie:
čokoládové hoblinky, mandľové lupienky
Najprv si pripravíme omáčku. Do nádoby vložíme ovocie, ktoré nerozmrazujeme. Podlejeme vodou, pridáme džem a miešame, kým hmota nezovrie. Za stáleho miešania varíme 3 mi-núty a odstavíme. Ešte teplú omáčku rozdelíme do pohárov, na to dáme 1 porciu zmrzliny a ozdobíme čokoládou a mandľami. Ihneď servírujeme.
Dobrú chuť!