Sviatočné menu so spoločnosťou Radoma

Vianoce. Čas krásny, čas čarovný. Nechýbajú staré koledy,

bohato vyzdobené stromčeky,

kopa darčekov, vzduchom

sa šíriaca neodmysliteľná vôňa

vanilky, škorice, medovníčkov. Každý z nás sa tiež určite teší

na rôzne dobroty na slávnostne prestretom stole. Aj vďaka

výrobkom spoločnosti Radoma

si ho môžete spestriť aj vy.

NIEČO MALÉ NA CHUŤ

100 g taveného syra, 2 PL (polievková lyžica) kyslej smotany, 2 PL rastlinného masla, 1 balenie (125 g) Nepravého lososa v oleji, drť Radoma, grahamové alebo biele rožky

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Najprv si vymiešame syrový krém tak, že spojíme syr, smotanu a maslo do hladkej peny, ktorú odložíme na pol hodiny do chladničky. Medzitým nakrájame rožky na kolieska, ktoré potierame pripravenou nátierkou a pekne ich uložíme na tanier. Každý plátok ozdobíme lososovou drťou a servírujeme. Podávame ako chuťovku na silvestrovské párty.

SkryťVypnúť reklamu

NIEČO VÄČŠIE NA ZJEDENIE

4 porcie Filé z treskovitých rýb Radoma, soľ, citrónová šťava, olej

obaľovacia hmota:

múka, 2 vajcia + 0,5 dl mlieka + soľ,

4 PL strúhanky + 4 PL sezamových semiačok + korenie na ryby

príloha:

1 kg Zemiakových hranoliek Radoma, 1/2 sáčku Zeleninovej zmesi s kukuricou Radoma

Filé nerozmrazujeme, na zjemnenie chuti ho môžeme namočiť do mlieka. Potom ho osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a obaľujeme. Najprv v múke, vo vajíčku a nakoniec v strúhankovej zmesi. Takto pripravené filé pomaly vyprážame na oleji. Podávame s čerstvo upečenými hranolkami a na každý tanier dáme kôpku udusenej zeleniny.

NIEČO NA OSLADENIE

1 balenie Torty - mrazeného krému s vanilkovou príchuťou Radoma

omáčka:

150 g mrazeného ovocia (ríbezle, jahody, černice, brusnice)

SkryťVypnúť reklamu

2 čajové lyžičky ríbezľového džemu, 0,5 dl vody

na ozdobenie:

čokoládové hoblinky, mandľové lupienky

Najprv si pripravíme omáčku. Do nádoby vložíme ovocie, ktoré nerozmrazujeme. Podlejeme vodou, pridáme džem a miešame, kým hmota nezovrie. Za stáleho miešania varíme 3 mi-núty a odstavíme. Ešte teplú omáčku rozdelíme do pohárov, na to dáme 1 porciu zmrzliny a ozdobíme čokoládou a mandľami. Ihneď servírujeme.

Dobrú chuť!

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 580
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 298
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 711
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 107
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 331
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 920
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 860
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 403
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu