Masahikove Recepty

Sushi maki

3 poháre guľatej ryže, 3 poháre studenej vody, 4 polievkové lyžice ryžového octu, 5 zarovnaných lyžíc práškového cukru, lyžička soli, sušené riasy, ľubovoľné ingrediencie - napríklad plátky avokáda, surového lososa, podusené cukiny, patizóny, tuniak, sójová omáčka.

Ryžu zalejeme studenou vodou a uvaríme tak, aby zostala trošku tvrdšia. Vsypeme ju najlepšie do drevenej misy, ktorú predtým navlhčíme, aby sa zmes sa na ňu nelepila. Do horúcej ryže vmiešame ryžový ocot, práškový cukor a soľ. Poriadne premiešame, ale dávame pozor, aby sme zrnká ryže nepomliaždili. (Partner mávajúc vejárom pomáha, aby ryža počas tohto procesu rýchlo chladla.) Potom vezmeme plát sušených rias a prestrihneme ho na polovicu. Na riasy dáme rovnomerne asi polcentimetrovú vrstvu vychladnutej ryže a na ňu kladieme ľubovoľné ingrediencie - napríklad plátky avokáda, surového lososa, podusené cukiny, patizóny, tuniaka. Zvinieme pomocou špeciálnej bambusovej rohožky a pri každom pootočení dobre zatlačíme. Vzniknutý valec nakrájame vlhkým nožom na kúsky. Ak nemáme rohož, urobíme z rias kornútok a naplníme. Namáčame do sójovej omáčky.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Gjoza

Cesto: 300 g hrubej, 100 g hladkej múky, 230 ml horúcej vody, lyžica oleja a malá lyžička soli.

Plnka: 250 g hovädzieho a 250 g bravčového mäsa, 1 žĺtok, malá hlávka kapusty, podľa chuti sójová omáčka, čerstvý zázvor, cesnak, pažítka alebo cibuľková vňať, čierne korenie, sezamový olej, soľ.

Z hladkej a hrubej múky, horúcej vody, oleja a soli vymiesime cesto a rozvaľkáme ho na tenučko. Na plnku pomelieme hovädzie a bravčové mäso, pridáme sójovú omáčku, najemno postrúhanú hlávkovú kapustu, posekaný čerstvý zázvor, cesnak, pažítku alebo cibuľkovú vňať, čierne korenie, sezamový olej, soľ a žĺtok. Premiešame a necháme asi hodinu odstáť.

Z cesta vykrojíme kolieska a plníme ich plnkou podobne ako pirôžky. Okraje dobre zatlačíme, aby plnka nevypadla. Na panvici rozohrejeme olej a naukladáme doň kapsičky. Zalejeme ich vodou, aby vrch vytŕčal. Keď sú takmer mäkké a voda je celkom vyvarená, pridáme ešte trošku vody, v ktorej sme rozmiešali lyžicu hladkej múky. Necháme dokonale vyvrieť, až sa na dne panvice z múky a oleja vytvorí chrumkavá škrupina. Hneď servírujeme chrumkavou stranou nahor. Namáčame do sójovej omáčky.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 599
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 336
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 721
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 159
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 360
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 848
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 890
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 363
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu