Polievka zo šťaveľu
Šťaveľ, maslo, cibuľka, vegeta, muškátový orech, soľ, bobkový list, štipka čierneho korenia, kyslá smotana, plnotučný syr, hladká múka
Na masle opražíme do zlatista cibuľku a nasypeme na rezance pokrájaný šťaveľ. Pridáme trošku vegety, muškátového orieška a po zhustnutí zalejeme teplou vodou. Povaríme asi 20 minút. Pridáme soľ, bobkový list, čierne korenie a necháme postáť 15 - 20 minút. Po odstátí primiešame kyslú smotanu, plnotučný syr a trošku hladkej múky - minimálne 5 minút ešte varíme. Podávame s nasekanou pažítkou, chlebom alebo toastmi.
Arabské kurča
1 kurča, pol litra bieleho jogurtu, 2 polievkové lyžice karí korenia, morská soľ, kávová lyžička čierneho a bieleho korenia, 3 polievkové lyžice nesladenej sójovej omáčky, štipka rozmarínu
Očistené kurča rozporciujeme, nasolíme a na 24 hodín vložíme do chladničky do pácu. Pác pripravíme z pollitrového bieleho jogurtu (alebo troch malých jogurtov), karí korenia, čierneho a bieleho korenia, sójovej omáčky a rozmarínu. Najlepšie je pác a kura dať namiesto do nádoby do veľkého mikroténového vrecka a poriadne premiešať. Po odstátí naukladáme na vymastený pekáč a grilujeme asi 60 minút pri 170 stupňoch. Korenia a jogurt vytvoria korenistý chrumkavý povlak a arómou sú presiaknuté celé kúsky mäsa. Podávame s ryžou, prípadne so zeleninovým šalátom.