Čierne bodky na zuboch včera v Európskej komisii prezrádzali, kto z úradníkov a úradníčok cez obedňajšiu prestávku podľahol lákadlám slovenskej kuchyne. Vo všetkých jedálňach jednotlivých úradov zavládol Slovenský deň, a tak sa eurokratom servírovala zemplínska kapustnica, bačovské rebierko či rezance s makom. Tie však miestni kuchári ozdobili kúskom petržlenu. Pred troma týždňami počas českého týždňa zase zasypali sviečkovú parmezánom.
Stravníci, oddojčení slovenskou stravou, drobné chybičky krásy odhalili. "Kapustnica bola super. Rebierko sa tiež podobalo slovenskej predlohe, aj keď zemiaky a brokolica boli klasicky 'komisné'. Ale petržlenová vňať na makových rezancoch bola trošku od veci," usúdila stážistka Veronika Jankovičová.
"No, chutilo to skôr ako u Prodiho, ako u mamy," zhodnotil kritickejšie jeden zo slovenských novinárov.