li nové arómy a skúsili si pripraviť zmrzlinu i zákusky na báze čaju. Oolong, Lapsang, Darjeeling, Pušný prach, Pomarančový pekoe, Ružový pouchong - to sú názvy vzrušujúcejšie viac než "raňajkové zmesi". Autorka opisuje ako sa čaj začal piť, aké dôležité je ochutnávať a pripravovať čajové zmesi, aké sú obrady pri čajovej slávnosti v Japonsku. V publikácii nájdete aj informácie o pretekoch lodí s nákladom čaju a ďalšie pútavé fakty o tomto univerzálnom nápoji.
H H H
Do súťaže o túto knihu sa môžete zapojiť, keď nám napíšete, v ktorom storočí sa čaj dostal do Európy. Odpovede nám pošlite na korešpondenčnom lístku spolu s kupónom. Lístok označte heslom ZÁHRADKÁR-CHOVATEĽ a do šiestich dní zašlite na adresu: Petit Press, a. s., Námestie SNP 30, 814 64 Bratislava. Mená piatich výhercov, ktorých odmení Vydavateľstvo Slovart, uverejníme o dva týždne.
V predošlej súťaži ste mali za úlohu napísať nám, čím je pre vás bonsaj zaujímavé. "Umenie bonsaj na mňa pôsobí jedinečne už tým, že človek sa nikdy nedopracuje k definitívnemu výsledku. Nech sa akokoľvek snaží skrotiť prírodu a správnym pomerom pridať k tomu trpezlivosť, záhradníčenie a estetické cítenie, neustále bude jeho dielom panovať čas," toľko z listu Daše BAČINSKEJ z Ružomberku. "Bonsaj je nádhera v malom, je to more trpezlivosti, pričom úspech príde až po čase," priznáva Mgr. Jozef PUPIŠ zo Sniny.
Knihy získavajú: Marián KASAJ zo Žiliny, Helena VEČERÍKOVÁ z Turzovky, Daša BAČINSKÁ z Ružomberka, Marek HANZALÍK z Holíča a Mgr. Jozef PUPIŠ zo Sniny.
Blahoželáme!