Kačacie stehno a prsia umyjeme a osušíme. V pekáči rozohrejeme maslo a mäso z oboch strán opečieme. Pridáme nahrubo nakrájanú cibuľu, osolíme, okoreníme a podlejeme vínom. Pekáč prikryjeme a dáme do rúry predhriatej na 200 stupňov. Pečieme približne dve hodiny. Počas pečenia odoberáme prebytočný vypečený tuk a podľa potreby podlievame vodou a vínom. Upečené mäso vyberieme, položíme na veko pekáča a vložíme naspäť do rúry, kým nenadobudne zlatistú farbu. Vypečenú šťavu precedíme do hrnca a privedieme do varu.
Nasucho opražíme orechy, ošúpeme jablká, vykrojíme z nich jadrá a nakrájame ich na mesiačiky. Cibuľu osmažíme na masle, pridáme jablká, sušené slivky a orechy. Naporciované mäso posypeme ovocím a polejeme omáčkou.
Na zapíjanie môžete vyskúšať Denis Dor Negru, ročník 1976 cuvée Cabernet Sauvignon z moldavského hrozna, Znovin Znojmo, obsah alkoholu 12 percent. Má tmavočervenú farbu so slabým hnedým odtieňom, mliečnočokoládový buket, v ktorom však nájdete i slivkový lekvár. Chuť je drsnejšia, plná trávovín a žihľavy, ale aj dymu. Keďže je trochu zvieravá, vínu svedčí podávanie pri vyššej teplote.
(dav)