Kačica na slivkách

Kačacie stehno a prsia umyjeme a osušíme. V pekáči rozohrejeme maslo a mäso z oboch strán opečieme. Pridáme nahrubo nakrájanú cibuľu, osolíme, okoreníme a podlejeme vínom. Pekáč prikryjeme a dáme do rúry predhriatej na 200 stupňov. Pečieme približne ...

Kačacie stehno a prsia umyjeme a osušíme. V pekáči rozohrejeme maslo a mäso z oboch strán opečieme. Pridáme nahrubo nakrájanú cibuľu, osolíme, okoreníme a podlejeme vínom. Pekáč prikryjeme a dáme do rúry predhriatej na 200 stupňov. Pečieme približne dve hodiny. Počas pečenia odoberáme prebytočný vypečený tuk a podľa potreby podlievame vodou a vínom. Upečené mäso vyberieme, položíme na veko pekáča a vložíme naspäť do rúry, kým nenadobudne zlatistú farbu. Vypečenú šťavu precedíme do hrnca a privedieme do varu.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Nasucho opražíme orechy, ošúpeme jablká, vykrojíme z nich jadrá a nakrájame ich na mesiačiky. Cibuľu osmažíme na masle, pridáme jablká, sušené slivky a orechy. Naporciované mäso posypeme ovocím a polejeme omáčkou.

Na zapíjanie môžete vyskúšať Denis Dor Negru, ročník 1976 cuvée Cabernet Sauvignon z moldavského hrozna, Znovin Znojmo, obsah alkoholu 12 percent. Má tmavočervenú farbu so slabým hnedým odtieňom, mliečnočokoládový buket, v ktorom však nájdete i slivkový lekvár. Chuť je drsnejšia, plná trávovín a žihľavy, ale aj dymu. Keďže je trochu zvieravá, vínu svedčí podávanie pri vyššej teplote.

(dav)

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 606
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 341
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 723
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 168
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 370
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 833
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 893
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 353
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu