
Vlado Valovič
Do neznámej reštaurácie sa len tak náhodne nikdy nevyberie.
„Mám pocit, že stavovská česť, úcta k povolaniu a zákazníkovi niektorým Slovákom ešte stále chýba. Byť dobrým kuchárom a čašníkom je obrovské umenie, podobne ako aj stolovanie je hotový obrad. U nás sa však v mnohých reštauráciách stretneme s ľuďmi bez profesie, ktorým doslova chýba kinderstube. Preto chodím radšej do reštaurácií, ktoré poznám, a kde je zaručene dobrá kuchyňa.“
Takouto overenou a vraj aj vychýrenou je reštaurácia a vináreň J&J (Jóži Jobádi) vo Svätom Petri pri Komárne.
„Skvelá kuchyňa a fantastické víno ma tam nikdy nesklamú. Rád si pochutnávam na špecialitách miestnej kuchyne, ako je napríklad maďarský guláš alebo pečené prasiatka.“
Grilované kura na ražni si pán dirigent zase nenechá ujsť pri návšteve Vysokých Tatier. Jeho obľube sa tam teší reštaurácia Koliba v Starom Smokovci.
„No a v Bratislave ma naposledy prekvapila pizzeria Bezinka. V príjemnom prostredí som si pochutnal na kuriatkach v zvláštnej a chutnej omáčke.“
Okrem slovenských jedál obľubuje Vlado Valovič aj indickú a čínsku kuchyňu s dlhoročnou tradíciou.
„Pikantné jedlo si veru objednám s radosťou. No a k chutnému jedlu neodmysliteľne patrí pohár dobrého piva alebo vína.“ (zd)