* Šaláty si dajte aj namiesto zákuska, kávy. Stimulujú organizmus a čistia ho.
* Kto chce pokročiť ďalej, môže si pripravovať „oživené“ jedlá tak, že do „devastovaných“ pridá živú zeleninu. Napríklad do uvarenej polievky jemne nastrúhanú mrkvu, cibuľu, kyslú kapustu. Do uvarenej fazule pridá rozmixovanú repu, prípadne chren, nasekanú vňať, naklíčené obilie a podobne. Z koláča upečie len cesto a ozdobí ho čerstvým ovocím, rozomletými orechami a pod. Oživiť možno aj také klasické jedlo ako bravčové s knedľami a kapustou – dusenú kapustu nahradíme spolovice kyslou, knedle celozrnnými a miesto mäsa pridáme tofu.
* „Oživené“ jedlá sú lacnejšie než tepelne upravené a mäsité a šetria čas.
(Spracované podľa odporúčaní Jaroslava Pížla)