V kuchyni s Karolom Cinnom

Keďže práve nedrží športovú diétu, pochutnáva si na maminej a babkinej kuchyni. Herec a spevák Karol Csino - umeleckým menom Cinno, sa vrátil z nakrúcania v Prahe a na dlhší čas zakotvil opäť doma na Slovensku. Hoci s nadváhou nemá problémy, na postav

Karol Csino-Cinno skončil štúdium herectva na VŠMU v Bratislave. Potom absolvoval krátku stáž v švédskom Götteborgu. V seriáli Čierni baróni, ktorý nedávno uvádzala Česká televízia, stvárnil postavu vojaka Kotlára. Hral aj v šiestich amerických filmoch. Teraz dokončil nakrúcanie filmu Modrý kámen režiséra Víta Olmera, kde hrá so sestrou Gabikou. Skokan roka 2002 v ankete Zlatý slávik hrá a spieva so svojou kapelou v hudobných kluboch a na rôznych párty. Chystá sa vydať prvé hudobné cédečko s názvom Protiklady. FOTO - DESANA DUDÁŠOVÁ

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Keďže práve nedrží športovú diétu, pochutnáva si na maminej a babkinej kuchyni. Herec a spevák Karol Csino - umeleckým menom Cinno, sa vrátil z nakrúcania v Prahe a na dlhší čas zakotvil opäť doma na Slovensku. Hoci s nadváhou nemá problémy, na postavu si dáva pozor. Ak neprežíva veľké nerváky, udržiava si ju konzumáciou vhodnej stravy. Diétu dopĺňa pravidelným posilňovaním.

Ako dieťa bol Karol Cinno neduživý a trpel nechuťou do jedla. "Mama spomína, že pri polovičke žemle s plátkom šunky som dokázal sedieť od pol ôsmej večer do pol desiatej. Najväčším nešťastím bola pre mňa paradajková polievka, tekvicová či kôprová omáčka, špenát, ryžový nákyp a žemľovka. Nenávidel som tiež cibuľu z polievky, ktorú sestra Gabika zbožňovala. Na rozdiel odo mňa jedla všetko, bola milým bacuľatým dieťatkom, na ktoré bola radosť pri jedení pozerať. Z polievky dokázala zjesť zeleninu aj s vňaťou, tešili ju všetky jedlá, na ktoré som sa ja nedokázal ani pozrieť. Jedol som veľmi málo, mal som aj problémy so žalúdkom. Neznášal som autobusy, autá, k babke sme museli vždy cestovať vlakom," spomína urastený muž, ktorému šport pomohol vyrásť z detských problémov.

SkryťVypnúť reklamu

Karate a knedle

Pretože Karol mal aj sklon k astme, odporučili lekári jeho mame, aby ho prihlásila na šport. Odkedy začal ako desaťročný cvičiť karate, jeho ťažkosti s jedením prestali. U starej mamy dokázal zjesť aj dvadsaťosem knedlí s hovädzím mäsom na hubách. Na rozdiel od ostatných rovesníkov mu však nič nehovorili parené buchty, dukátové buchtičky či palacinky. Všetky sladké jedlá považuje dodnes za zákusok, z ktorého sa nedokáže skutočne nasýtiť.

Čerstvý pstruh chutí najlepšie

Keď bol trochu väčší, chodieval s kamarátmi do prírody. Občas si aj zapytliačili, ľahko dokázali chytiť pstruha do ruky. Karol Cinno tvrdí, že vlastnoručne ulovený pstruh upečený na ražni priamo v prírode a obložený čerstvo nazbieranými hubami, šťaveľom a černicami chutí najlepšie.

SkryťVypnúť reklamu

Ženy zvádza s vareškou

Hoci ho varenie nikdy veľmi nelákalo, nakoniec sa v kuchyni obracať vie. U otca vo Švajčiarsku sa naučil pripravovať cestoviny na rôzne spôsoby, pričom zvykne používať čerstvú bazalku. Pestuje ju jeho stará mama žijúca pri Trenčíne, od ktorej si ju nosí vo veľkom koši do Bratislavy. V Prahe si ju pestuje sám.

Na svoje kuchárske výtvory láka aj ženy. Ak chce nejakú upútať, pozve ju k sebe na večeru, ktorú podľa vzoru Jamieho Oliviera uvarí pred ňou sám.

V kulinárskom umení sa chce ešte stále zdokonaľovať. V Bratislave má partiu kamarátov, ktorí sa venujú vareniu rôznych špecialít. Na pravidelných stretnutiach si navzájom hodnotia lahôdky, ktoré pripraví pre ostatných vždy jeden vyžrebovaný. BARBORA LAUCKÁ

Recepty Karola Cinna

SkryťVypnúť reklamu

Špagety tomato

250 g špagiet, olivový olej, 1 stredne veľká cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, 4 väčšie paradajky, soľ alebo vegeta, čierne korenie, čerstvá bazalka, oregano, parmezán na dochutenie

Na panvici upražíme na olivovom oleji cibuľu pokrájanú na tenké kolieska. Keď je upražená do sklovita, poukladáme na ňu cesnak nakrájaný na plátky a pražíme spolu dohneda. Medzitým uvaríme v osolenej vode, do ktorej sme pridali trošku oleja a celé paradajky, špagety. Keď sa paradajky uvaria, vyberieme ich, olúpeme, pokrájame na kúsky a pridáme do upraženej zmesi cibule a cesnaku. Pridáme oregano, čierne korenie a vegetu. Podusíme, až vznikne hustá paradajková omáčka. Pridáme ešte trochu olivového oleja a nasekanú čerstvú bazalku, prípadne pažítku a zamiešame do uvarených, precedených, ale neopláchnutých špagiet. Na záver môžeme špagety posypať parmezánom.

SkryťVypnúť reklamu

Pstruh v prírode

1 pstruh, soľ, červená paprika, rasca, čerstvé huby, čučoriedky, černice, lesné jahody, prípadne šťaveľ

Čerstvo uloveného pstruha očistíme a vypitveme. Hlavu necháme, celú rybu nasolíme, potrieme červenou paprikou a posypeme rascou. Ak sa nám podarí nájsť zopár jedlých húb, očistíme ich, napichneme na pevnú paličku (najlepšie vŕbový alebo bazový prútik) a vložíme do pstruha. Na obloženie môžeme použiť lesné ovocie či šťaveľ. Opekáme v prírode nad ohňom.

Šalát capresse

2 mozzarelly, čerstvé tvrdé paradajky, veľké bazalkové lístky, olivový olej, čierne korenie, soľ

Syr a paradajky nakrájame na plátky. Prekladáme plátky mozzarelly s bazalkovým listom a paradajkami. Posolíme, posypeme korením a zalejeme olivovým olejom. Môžeme zajedať s opečeným bielym chlebom s kvapkou olivového oleja a troškou posekanej bazalky.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  2. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  5. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  6. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  7. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  8. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 538
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 224
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 704
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 3 952
  5. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 954
  6. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 2 952
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 818
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 457
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu