nie je chutné, 2. jeho príprava je časovo náročná, 3. pripravuje sa z nedostupných surovín, 4. je drahé. Všetky tieto predsudky pani Erika šarmantne vyvracia. A lekárska autorita Igora Bukovského každý recept sprevádza kvalifikovanými odpoveďami na naše otázky. Dozvieme sa napríklad, prečo je čokoláda nebezpečná. Pri každom recepte, ktorý je, mimochodom, sprevádzaný farebnou fotografiou, je uvádzaná biologická hodnota jedla. Tú ďalšiu, duchovnú hodnotu, prináša celá kniha. Pretože pre oboch autorov je zdravá výživa iba odrazom nášho vyššieho, duchovného zdravia. A tak nie je táto kniha príručkou pre chorých, hoci v nej nájdu recepty aj tí, ktorí sú postihnutí nejakým ochorením. Práve naopak: v mojom prípade mám pocit, že kniha sa mi dostala do rúk práve včas, aby som ešte zostal v štatistike zdravých.