Sobota, 19. jún, 2021 | Meniny má AlfrédKrížovkyKrížovky

slušný obed na pracovisku

Vo francúzskom regióne Ile-de-France začali s experimentálnou donáškou obedov na podnose až na pracovný stôl. Tento nový spôsob stravovania zaznamenal veľký úspech, lebo pokrmy sú pripravené starostlivo, chutne a vkusne. Informoval o tom denník Le Figaro.


FOTO – PAVOL MAJER a ARCHÍV

V čase od 12. do 14. hodiny človek v nijakom francúzskom úrade nič nevybaví: zamestnanci sa totiž už pred poludním rozutekajú do najbližších reštaurácií, bistier a kaviarní s cieľom „mať miesto pri stole“, a tým aj „slušný obed“. Tí, čo to nestihnú, si kúpia v pekárni obloženú bagetu alebo šalát, ovocie a sódu. Z pohľadu výživy je to hrozné, desí sa Le Figaro.

Ako príklad pozitívnej zmeny uvádzajú noviny donášku objednaných teplých jedál na pevnej tácke, s kovovým príborom a skleným pohárom na nápoj až na pracovisko. Chlieb je vždy čerstvý a v prípade objednávky syrov sa ponúka chlieb pre daný druh syra. Ceny za jedlá sú výhodnejšie oproti reštaurácii, možno platiť v hotovosti, šekom, kreditnou kartou alebo aj stravovacími lístkami. Jedlá sa objednávajú deň vopred. Tento systém možno použiť individuálne aj z domu.

Skryť Vypnúť reklamu

Je otázkou času, kedy sa aj ďalšie mestá chytia príkladu z regiónu Ile—de-France a budú svojim obyvateľom ponúkať donášku obeda na pracovisko, napríklad aj s miestnymi špecialitami. (tasr)

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Inzercia - Tlačové správy

  1. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  2. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  3. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  4. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  5. Crème de la crème po slovensky
  6. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  7. Po Slovensku na motorke
  8. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  9. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  10. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  1. Posledné dni nešťastnej Anny Boleynovej
  2. Čo všetko je potrebné vedieť o ochrane očí počas leta
  3. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  4. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  5. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  6. Driverama má strategické partnerstvo s nemeckým Stop + Go
  7. Správna strava po tréningu: Siahnite po 100 % smoothie a šťavách
  8. Zázračná škola so zelenou strechou
  9. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  10. Crème de la crème po slovensky
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 28 761
  2. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 12 039
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 7 798
  4. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 6 893
  5. Po Slovensku na motorke 6 480
  6. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 6 197
  7. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku 5 508
  8. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 5 309
  9. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 4 106
  10. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku 4 064
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu