nechoďme spať hladní

Často sa stáva, že jedlá či nápoje nesú meno podľa nejakého mesta či regiónu, ale keď tam prídete a dožadujete sa ich, tak na vás len prekvapene pozerajú. Preto sa neblamujte, a na dovolenke v Portugalsku si nepýtajte Modrý Portugal.

Bôčik plnený zelerom

Mäso vykostíme, odrežeme kožu a rozrežeme na veľký plátok. Naklepeme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Väčšiu cibuľu a zeler nakrájame na hrubšie pláty a osmažíme na olivovom oleji. Pridáme trochu paradajkového pretlaku, pretlačený cesnak, osolíme, okoreníme a podusíme. Potom pridáme dve vajcia a strúhanku. Mäso naplníme zmesou zeleniny, zavinieme ho a zviažeme niťou. Na pekáč položíme kosti, ktoré sme vyrezali z mäsa, a na ne položíme roládu. Podlejeme vodou, posypeme rascou a dáme piecť do vyhriatej rúry. Keď je mäso upečené, vyberieme ho, k šťave pridáme lyžicu polohrubej múky rozmiešanej v troške vody a necháme zovrieť. Touto šťavou polievame mäso.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Hoci bravčové znesie staršie a ťažšie červené vína, vždy sa dá experimentovať. Môžete ho zapíjať dúškami Modrého Portugalu, Harmony, Vinselekt M. Michlovský, Mutěnická vinárska oblasť, obec Čejč, ročník 1999. Je to ľahšie víno s ovocno-kvetovou vôňou, ktorého chuť obohatilo zrenie v dubových sudoch. Najlepšie ho oceníte trochu viac vychladené, než býva u červených vín zvykom (12–14 stupňov). (dav)

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 608
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 352
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 723
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 176
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 373
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 828
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 895
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 348
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu