Toto jedlo varievala moja stará mama a preto ho volám Zemiaky starej
mamy. Možno ho niekto pozná z nejakej kuchárskej knihy, ale u nás ho
pripravovala moja stará mama, potom mama a teraz ja.
Potrebujeme:
zemiaky, (sorta, ktorá sa nerozvarí)
kyslú kapustu
klobásku, môžeme nahradiť údeninou, ale klobáska je lepšia
cibuľu
čierne korenie
údenú slaninku
kyslú smotanu
Množstvo záleží od počtu stravníkov.
Pracovný postup:
Zemiaky uvaríme v šupke. Kyslú kapustu podusíme na cibuľke, okoreníme
čiernym korením. Údenú slaninku pokrájame na drobné kúsky a vyškaríme,potom pridáme do kapusty.
Vymastíme pekáč alebo misu a ukladáme striedavo osolené zemiaky,
klobásku pokrájanú na kolieska, podusenú kapustu. Poslednou vrstvou sú
zemiaky. Polejeme kyslou smotanou a dáme zapiecť. Pečieme asi hodinu.
Dobrú chuť.
Autor: Hana Vildnerová