Recepty Igora Bázlika

Mamina kačica

1 stredne veľká kačica, trocha soli, 4 dcl vody, červená kapusta, trochu cukru, lyžička octu

Kačicu umyjeme, jemne posolíme, pridáme 4 dcl vody. V uzatvárateľnom pekáči pečieme dve hodiny. Najprv pri 220 stupňoch, po polhodine znížime teplotu na 200 stupňov. Pekáč počas pečenia neodkrývame. Medzitým nastrúhame hlávku červenej kapusty na pásiky, posolíme a necháme dusiť. Pridáme cukor a trochu octu. Ako prílohu podávame varenú knedľu.

Mušle na chorvátsky spôsob

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

1 kg mušlí, trochu olivového oleja, 1 viazanička petržlenu, pol hlavičky cesnaku, 1 dcl vína

SkryťVypnúť reklamu

Mušle očistíme, skontrolujeme, či sú uzavreté, a dusíme na horúcom oleji. Pridáme petržlen a veľké množstvo pretlačeného cesnaku. Mušle pustia šťavu, preto ich nesolíme. Môžeme ich podliať 1 dcl vína. Jedlo je hotové za 10 minút. Možno podávať s bielym chlebom a zapíjať bielym vínom.

Prekvapenie z hrnca

poschodový parný hrniec, 1 kurča, slanina, vegeta, čierne korenie, soľ, brokolica, zemiaky, menšie cibuľky, cesnak

Kurča naporcujeme na úhľadné kúsky, poukladáme do spodnej nádoby v parnom hrnci. Na každý kúsok kurčaťa položíme plátok slaniny. Posolíme, okoreníme a obložíme pokrájanou cibuľou a cesnakom. Na druhé poschodie hrnca poukladáme brokolicu a na kolieska pokrájané zemiaky. Za hodinu je jedlo hotové.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 632
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 389
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 725
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 229
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 393
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 765
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 919
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 311
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu