Dve nátierkové maslá, jeden balík podlhovastých hrubých piškót (alebo dva balíky tenších), šálka kávy, pol deci rumu (alebo rumová esencia), kakao na posypanie, tri vajcia, tri balíčky vanilkového cukru
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý odložíme do chladničky. Zvlášť vymiešame žĺtky s vanilkovým cukrom. Pridáme nátierkové maslá a vypracujeme hladký krém, do ktorého na záver zľahka vmiešame sneh z bielkov. Na tácku do radu ukladáme podlhovasté piškóty. Pooblievame ich kávou, do ktorej sme vmiešali rum, navrstvíme krém a posypeme kakaom. Postup opakujeme v dvoch až troch vrstvách, kým sa nám neminú suroviny. Tiramisu vložíme do chladničky na tri-štyri hodiny, aby piškóty nasiakli a zákusok „dozrel".
Šalát Benjamín
Jedna čínska kapusta, jedna konzerva sterilizovanej kukurice, olivy, jedna cibuľa, jedna tatárska omáčka
Kapustu pokrájame na kratšie rezance. Pridáme kukuricu, nakrájané olivy a cibuľu. Všetko zmiešame spolu s tatárskou omáčkou, pridáme trochu čierneho korenia a necháme chvíľu postáť v chlade, aby bol šalát vláčnejší. Môžeme ho jesť sám, výborný je však aj s bielym či celozrnným pečivom alebo ako príloha k mäsu.