Kurča na karibský spôsob
4 vykostené kuracie prsia, 2 lyžice kryštálového cukru (najlepší by bol trstinový), 1 cibuľa, 2-3 strúčiky pretlačeného cesnaku, sladká smotana, trochu čierneho korenia, trochu škorice, soľ, pol kocky kuracieho bujónu, škorica, olej.
Na väčšej panvici rozpustíme na oleji cukor a necháme skaramelizovať. Pridáme kuracie prsia, ktoré necháme prudko pražiť, potom nakrájnú cibuľu, premiešame a chvíľu pražíme. Podlejeme troškou vývaru z bujónu, podusíme 2 až 3 minúty a zalejeme smotanou. Necháme slabo zohrievať, kým omáčka mierne zhustne. Dochutíme cesnakom, čiernym korením, soľou a trochou škorice. Podávame s ryžou.
Čokoládové mufiny
Tento recept zvládne každý, treba však na to špeciálny plech. Mufiny môžete pripraviť na raňajky v sobotu alebo nedeľu. Príprava je krátka a výsledok mimoriadne chutný.
250 g polohrubej múky, 25 g kakaového prášku, dve čajové lyžičky kypriaceho prášku, pol čajovej lyžičky sódy bikarbóny, 200 g rôznych druhov čokolád (horká, mliečna, biela) pokrájaných na malé kúsky, dve vajcia, 285 ml kyslej smotany, 85 g cukru (kryštálového zmiešaného s trochou vanilkového), 85 g roztopeného masla.
Rúru predhrejeme na 200 stupňov, plech na mufiny vymastíme. Vo väčšej mise zmiešame múku, kakaový prášok, kypriaci prášok, sódu a čokoládové kúsky. V druhej miske rozšľaháme vajcia, pridáme kyslú smotanu, cukor a roztopené maslo. Zmiešame a zmes vlejeme do misky so suchými surovinami. Vypracujeme vláčne cesto a lyžičkou ho vkladáme do jednotlivých jamôk na plechu.
Pečieme asi 20 minút. Plech vytiahneme a položíme na chladný podklad.
Mufiny vyberieme a jeme ešte horúce, tak, že si ich rozpolíme a vnútorné strany potrieme maslom.