Recepty Ľuba Bajaníka

Kurča na karibský spôsob

Kurča na karibský spôsob

4 vykostené kuracie prsia, 2 lyžice kryštálového cukru (najlepší by bol trstinový), 1 cibuľa, 2-3 strúčiky pretlačeného cesnaku, sladká smotana, trochu čierneho korenia, trochu škorice, soľ, pol kocky kuracieho bujónu, škorica, olej.

Na väčšej panvici rozpustíme na oleji cukor a necháme skaramelizovať. Pridáme kuracie prsia, ktoré necháme prudko pražiť, potom nakrájnú cibuľu, premiešame a chvíľu pražíme. Podlejeme troškou vývaru z bujónu, podusíme 2 až 3 minúty a zalejeme smotanou. Necháme slabo zohrievať, kým omáčka mierne zhustne. Dochutíme cesnakom, čiernym korením, soľou a trochou škorice. Podávame s ryžou.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Čokoládové mufiny

Tento recept zvládne každý, treba však na to špeciálny plech. Mufiny môžete pripraviť na raňajky v sobotu alebo nedeľu. Príprava je krátka a výsledok mimoriadne chutný.

250 g polohrubej múky, 25 g kakaového prášku, dve čajové lyžičky kypriaceho prášku, pol čajovej lyžičky sódy bikarbóny, 200 g rôznych druhov čokolád (horká, mliečna, biela) pokrájaných na malé kúsky, dve vajcia, 285 ml kyslej smotany, 85 g cukru (kryštálového zmiešaného s trochou vanilkového), 85 g roztopeného masla.

Rúru predhrejeme na 200 stupňov, plech na mufiny vymastíme. Vo väčšej mise zmiešame múku, kakaový prášok, kypriaci prášok, sódu a čokoládové kúsky. V druhej miske rozšľaháme vajcia, pridáme kyslú smotanu, cukor a roztopené maslo. Zmiešame a zmes vlejeme do misky so suchými surovinami. Vypracujeme vláčne cesto a lyžičkou ho vkladáme do jednotlivých jamôk na plechu.

SkryťVypnúť reklamu

Pečieme asi 20 minút. Plech vytiahneme a položíme na chladný podklad.

Mufiny vyberieme a jeme ešte horúce, tak, že si ich rozpolíme a vnútorné strany potrieme maslom.


SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  2. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  5. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  6. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  7. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  8. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 472
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 127
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 697
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 3 698
  5. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 3 016
  6. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 2 264
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 747
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 543
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu