Recepty na víkend

Parmská šunka v lístkovom ceste s melónom


Herečka má kuchyňu vybavenú najmodernejšou technikou, plánuje ju však ešte zdokonaliť.


1 balík lístkového cesta (mrazeného), 10 tenkých plátkov parmskej šunky, 2 cukrové melóny, 1 hlávka ľadového šalátu 1 vajce, 2 lyžice octu, 1 šálka vývaru, 3 polievkové lyžice oleja, múka, soľ, korenie

Lístkové cesto necháme rozmraziť a s trochou múky vyvaľkáme na aspoň raz takú veľkosť. Rovnomerne naň naukladáme 8 plátkov šunky a okraje cesta potrieme rozšľahaným vajcom. Cesto zrolujeme ako roládu, konce dobre stlačíme. Pokrájame na plátky hrúbky asi jedného prsta, pričom dávame pozor, aby sme cesto nestláčili. Nakrájané kúsky položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme v predhriatej rúre.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Jeden melón rozkrojíme priečne na polovicu a lyžicou odstránime jadierka. Druhý melón prekrojíme, ošúpeme a dužinu pokrájame na kocky. Šalát očistíme, umyjeme, osušíme a pokrájame na pásiky.

Z balzamikového octu, vývaru, soli, korenia a olivového oleja pripravíme nálev a zalejeme ním šalát, ktorým potom naplníme polovičky melóna. Obložíme ich kúskami melóna a takisto polejeme vinaigrette. Priložíme k nim šunkové slimáky a ozdobíme dvoma zvyšnými plátkami šunky.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 581
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 302
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 712
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 113
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 332
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 918
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 860
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 400
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu