Recepty Judity Vargovej

Tekvicová omáčka Braňovej mamy

1 cibuľa, 1 stredne veľká tekvica, rasca, lyžička octu, soľ, kyslá smotana, posekaný čerstvý kôpor (v zime môže byť kôpor naložený v soli), 2 lyžice hladkej múky Špeciál.

Pokrájanú cibuľu upražíme do sklovita a pridáme nahrubo postrúhanú tekvicu. Pomiešame, chvíľočku necháme dusiť a zalejeme vodou. Pridáme rascu, trošku octu a soli a varíme do zmäknutia. V mlieku rozmiešame smotanu, pridáme dve polievkové lyžice múky a zmes nalejeme do tekvice. Povaríme a na koniec pridáme posekaný kôpor. Ak použijeme kôpor naložený v soli, omáčku predtým nesolíme. Podávame s varenými zemiakmi poliatymi maslom s petržlenovou vňaťou, prípadne aj s uvarenou klobásou.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Morské filety na paprike

Nerozmrazené morské filety, citrón, olivový olej, korenie grillfish, dve svetlozelené papriky, jeden pór, 1 dcl sladkej, 1 dcl kyslej smotany, posekaný kôpor.

Nerozmrazené morské filety dáme na panvicu. Bohato pokvapkáme čerstvým citrónom, podlejeme olivovým olejom, ochutíme korením grillfish a necháme opiecť z oboch strán. Počas pečenia pridáme papriku pokrájanú na trojcentimetrové pásiky a nakrájaný pór. Keď je ryba opečená a papriky s pórom udusené, pridáme sladkú a kyslú smotanu, zamiešame a dochutíme kôprom. Podávame s pečenými zemiakmi na rasci a posypané maďarskou červenou paprikou.

Zapekaná špargľa so syrom

Balíček špargle, tavený syr Karička klasik, šľahačka, kyslá smotana, čierne korenie, soľ, provensálske bylinky, 20 dkg tvrdého syra na strúhanie

SkryťVypnúť reklamu

Očistenú špargľu vložíme do hrnca s vriacou vodou a približne dve minúty povaríme. Vyberieme a dáme do jenskej misy alebo inej nádoby na zapekanie. Osobitne si pripravíme syrovú omáčku. V kyslej a sladkej šĺahačke rozpustíme syr, krátko povaríme, osolíme, ochutíme čiernym korením a provensálskymi bylinkami. Omáčkou zalejeme uvarenú špargľu. Posypeme nastrúhaným tvrdým syrom a dáme zapiecť. Podávame s novými zemiakmi poliatymi maslom a posypanými petržlenovou vňaťou.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 588
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 311
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 712
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 125
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 341
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 909
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 870
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 386
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu