
Katarína Brychtová má rada sladkosti, a aj preto rada pečie. Pri rodinných oslavách pečie vždy čokoládovo-orechovú tortu. Oveľa jednoduchší je však jej hrnčekový koláč.
Kurča na červeno
1 kurča, 2 polievkové lyžice octu, 3 až 4 lyžice sójovej omáčky, 3,5 lyžičky kryštálového cukru, 1 lyžička zázvoru, pol lyžičky soli
Kurča rozdelíme na niekoľko častí, opražíme ho a necháme odpariť vodu.
Pridáme ocot a opäť necháme pražiť. Po chvíľke pridáme sójovú omáčku, kryštálový cukor, zázvor a soľ. Opäť pražíme na miernom ohni asi 30 minút. Podávame s ryžou.
Hrnčekový koláč
2,5 hnčeka polohrubej múky, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, 5 vajec, 3/4 hrnčeka oleja, 3/4 hrnčeka mlieka
Všetky suroviny spolu zmiešame a zmes vylejeme na vymastený plech posypaný hrubou múkou. Navrch naukladáme ovocie. Dobré sú slivky, ale aj kombinácia marhúľ a čerešní.