
Špenátová torta môže do rúry.
Špenátová torta
1 mrazený špenát, 1 lístkové cesto, 200 g syra Niva, 4 vajcia, cibuľa, olej, soľ, čierne korenie, muškátový oriešok
Cibuľu opražíme na oleji a potom dáme na ňu zmrazený špenát. Chvíľu podusíme, pridáme korenie, soľ, muškátový oriešok. Odstavíme a pridáme nastrúhanú Nivu. Zmes vlejeme do tortovej formy, ktorú sme vystlali 2/3 lístkového cesta. Do štyroch jamôčok dáme surové vajcia, celé prikryjeme zvyšným cestom, ktoré ešte potrieme vajíčkom a poprepichujeme. Podávame ako teplé alebo studené predjedlo.
Kura na taliansky spôsob
1 kurča, 1 smotana, 1 paradajkový pretlak, 2 cibule, soľ, olej, tymián
Kurča naporciujeme a osolené a pomastené dáme piecť. Krátko pred dopečením položíme na jednotlivé kúsky kolieska cibule a polejeme zmesou, ktorú sme si pripravili zmiešením smotany, paradajkového pretlaku, soli a tymiánu. Dáme zapiecť.
Nepravá treska
3 mrkvy, 4 kyslé uhorky, 4 vajcia, cibuľa, tvaroh, majonéza, soľ, čierne korenie
Vajcia dáme natvrdo uvariť, potom všetky suroviny najemno postrúhame, zmiešame s tvarohom a majonézou, osolíme a okoreníme.