
Tradičná akcia predstavovania archívnych vín bola tentoraz spojená s odborným výkladom riaditeľa Vinanzy Petra Hanzuša (vľavo) a veru, chutilo aj hercovi Adymu Hajdu a výtvarníkovi Lacovi Terenovi (vpravo). Vinanza s radosťou podporuje bankety po premiérach v Astorke, ale nezakladá si na medializovaní sa známymi tvárami. „Skôr nám ide o to, aby sa stretli milovníci vína, ktorí vedia kvalitu odporučiť podľa vlastnej skúsenosti.“ V prípade Hajdu a Terena je to iné, zlé či lacné víno ich piť neuvidíte. Ady tvrdí: „Biele či červené, všetky mám rád, keď sú dobré. Niekedy si dám aj whisky, ale tej tak ešte nerozumiem.“ Laco Teren takisto medzi farbami rozdiely nerobí, „uprednostňujem biele aj červené.“ S chuťou okoštuje aj ostatné nápoje s obsahom alkoholu, aj keď – „pijem ich, ale nemal by som.“ (kata)
Nielen na stránkach Magazínu vám radíme, ako neísť spať hladní a čím dobré jedlo zapiť. V jednej z bratislavských vinoték sa zišlo viacero nadšencov vína, ktorí sa síce vo vínach vyznajú dobre, odporúčaním odborníka však nepohrdnú.