Vŕšky paradajok odkrojíme, dužinu vyberieme a osolíme. Potom nakrájame nadrobno cibuľku, speníme ju na masle, pridáme mleté teľacie mäso a ešte spolu pečieme. Pridáme nadrobno nasekaný cesnak, petržlenovú vňať, v mlieku namočené a vyžmýkané vnútro rožkov a rozšľahané vajíčko. Celú zmes dobre rozmiešame, podľa potreby osolíme a dochutíme mletým čiernym korením. Keď je zmes „hladká“, plníme ňou paradajky. Vrchy posypeme strúhankou a kladieme na pekáč vymastený maslom. Navrch dáme tenké plátky masla. V predhriatej rúre ich krátko zapečieme a hneď podávame. Nesmieme ich nechať zapekať príliš dlho, lebo šupka by sa scvrkla. Zajedať ich môžete bielym pečivom.
Na zapíjanie môžete vyskúšať Frankovku modrú, ročník 2000, Modranský vinohradnícky rajón, Karpatská perla, obsah alkoholu 12,2 percenta. Má peknú sýtu farbu, vôňu prezretého ovocia a lahodnú chuť, v ktorej sú potlačené triesloviny i kyseliny. (dav)