Recepty Fredyho Ayisiho

Kapusta so zemiakmi – Bandgobhi alu sabji

450 g čerstvej kapusty, 2 klinčeky, 2 tobolky kardamonu, 1 kus celej škorice, 4 polievkové lyžice rastlinného oleja, 4 zemiaky nakrájané na kocky, 1 polievková lyžica strúhaného zázvoru, pol čajovej lyžičky cayennského korenia, 1 čajová lyžička kurkumy, 4 stredne veľké paradajky nakrájané na 8 častí, 1 a pol čajovej lyžičky soli, 1 a pol čajovej lyžičky cukru, 150 ml vody.

Kapustu umyjeme, nakrájame a osušíme. Klinček, kardamon a škoricovú kôru rozomelieme a odložíme. Na miernom ohni rozohrejeme v hrnci 3 lyžice oleja. Pridáme nakrájané zemiaky a za stáleho miešania smažíme, až dostanú svetlohnedú farbu. Vyberieme a odložíme nabok. V rovnakom hrnci opražíme na zvyšku oleja zázvor. Pridáme cayennské korenie a kurkumu a niekoľko minút smažíme. Potom vsypeme nakrájanú kapustu a za stáleho miešania smažíme 3-4 minúty. Pridáme paradajky, osmažené zemiaky, soľ, cukor a vodu. Hrniec prikryjeme a všetko varíme na miernom ohni, kým zelenina nezmäkne. Pred podávaním posypeme vopred pomletým korením.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Indické sušienky – Matthi

300 g celozrnnej pšeničnej alebo bielej múky, 2 lyžice indickej rasce alebo sezamových semienok, 1 a pol čajovej lyžičky soli, pol čajovej lyžičky kypriaceho prášku, 2 polievkové lyžice masla, alebo oleja na smaženie, 175 ml vody.

Zmiešame múku, indickú rascu, soľ, kypriaci prášok a pridáme maslo (olej) a vodu, aby sa vytvorilo tuhé cesto. Aspoň 5 minút ho miešame, aby bolo hladké a pružné. Potom necháme chvíľu odstáť.

Panvicu naplníme do dvoch tretín olejom alebo maslom a zohrejeme na strednom plameni. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a potom rozkrájame na štvorce (so stranou asi 5 cm). Postupne ich vkladáme do oleja tak, aby boli o 4-5 minút osmažené z oboch strán. Po vychladnutí ich jeme samostatne ako zákusok, s polievkami alebo ako jeden z chodov.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 592
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 315
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 715
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 127
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 343
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 904
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 873
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 384
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu