V reštauráciách mierne stúpli ceny

Nad nízkymi cenami jedál v štúrovských reštauráciách sa pred rokom pozastavovali Maďari i Bratislavčania. Odvtedy už mierne stúpli. Majitelia to odôvodňujú zdražovaním vstupov. Za lacný peniaz sa dá kúpiť iba obedové menu (okolo 70 korún), aj to je o ...

Nad nízkymi cenami jedál v štúrovských reštauráciách sa pred rokom pozastavovali Maďari i Bratislavčania. Odvtedy už mierne stúpli. Majitelia to odôvodňujú zdražovaním vstupov. Za lacný peniaz sa dá kúpiť iba obedové menu (okolo 70 korún), aj to je o asi desať korún drahšie ako vlani.

V miestnej reštaurácii Átrium obedujú cez týždeň Česi a Slováci a cez víkend najmä Maďari. Majiteľ Jozef Borovič hovorí, že ich zákazníci patria k stredným vrstvám. Slovenské jedlo bryndzové halušky so slaninou stoja 74 a maďarský guláš s knedľami 84 korún.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Maďari si radi dávajú halušky alebo labužnícke jedlá na objednávku. Obedové menu dostať za 70 korún a jedlá na objednávku sú drahšie. Napríklad návštevník pri susednom stole zaplatil za opekané zemiaky, morčací vyprážaný rezeň, cviklový šalát a džús 170 korún.

Z nápojového lístka sa dá vybrať aj podľa cien. Z káv je najlacnejšia presso káva s mliekom za 15 korún a najdrahšia írska za 50 korún. Tri deci piva dostať za 12 korún, pol litra od 20 do 30 korún.

„Maďarom sa sem oplatí prísť. Stále sme o tretinu lacnejší ako u južných susedov. Kým na Slovensku majú pivo za 20 korún, v Maďarsku stojí 250 až 500 forintov (asi 38 - 75 korún). U nás možno platiť aj forintmi, pretože reštaurácia je súčasťou hotela so zmenárňou,“ hovorí Borovič.

Najbližšia reštaurácia Miratti ponúkala bryndzové halušky za 60 korún a vyprážaný bravčový rezeň za 70 korún. Jedálne lístky sú v slovenčine a maďarčine vystavené na ulici vo vitríne.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  2. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  3. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  4. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  5. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  6. Probiotiká nie sú len na trávenie
  7. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  8. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 344
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 5 912
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 690
  4. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 3 169
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 2 751
  6. Do čoho sa oplatí investovať: zateplenie, čerpadlo či okná? 2 218
  7. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 696
  8. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 607
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu