Nad nízkymi cenami jedál v štúrovských reštauráciách sa pred rokom pozastavovali Maďari i Bratislavčania. Odvtedy už mierne stúpli. Majitelia to odôvodňujú zdražovaním vstupov. Za lacný peniaz sa dá kúpiť iba obedové menu (okolo 70 korún), aj to je o asi desať korún drahšie ako vlani.
V miestnej reštaurácii Átrium obedujú cez týždeň Česi a Slováci a cez víkend najmä Maďari. Majiteľ Jozef Borovič hovorí, že ich zákazníci patria k stredným vrstvám. Slovenské jedlo bryndzové halušky so slaninou stoja 74 a maďarský guláš s knedľami 84 korún.
Maďari si radi dávajú halušky alebo labužnícke jedlá na objednávku. Obedové menu dostať za 70 korún a jedlá na objednávku sú drahšie. Napríklad návštevník pri susednom stole zaplatil za opekané zemiaky, morčací vyprážaný rezeň, cviklový šalát a džús 170 korún.
Z nápojového lístka sa dá vybrať aj podľa cien. Z káv je najlacnejšia presso káva s mliekom za 15 korún a najdrahšia írska za 50 korún. Tri deci piva dostať za 12 korún, pol litra od 20 do 30 korún.
„Maďarom sa sem oplatí prísť. Stále sme o tretinu lacnejší ako u južných susedov. Kým na Slovensku majú pivo za 20 korún, v Maďarsku stojí 250 až 500 forintov (asi 38 - 75 korún). U nás možno platiť aj forintmi, pretože reštaurácia je súčasťou hotela so zmenárňou,“ hovorí Borovič.
Najbližšia reštaurácia Miratti ponúkala bryndzové halušky za 60 korún a vyprážaný bravčový rezeň za 70 korún. Jedálne lístky sú v slovenčine a maďarčine vystavené na ulici vo vitríne.