Recepty na víkend

Pečená zelenina s balzamikovým sabayonom

1 malý karfiol, 1 pór, 2 špicaté papriky, 1 hrsť strukov cukrového hrášku

2 polievkové lyžice olivového oleja, 2 vajcia, 1 dávka balzamikového octu, 1/2 pohára červeného vína, 1 polievková lyžica masla, soľ, korenie

Karfiol a cesnak Karfiol rozdelíme na malé ružičky a opláchneme. Pór očistíme, opláchneme a pokrájame na krúžky. V panvici necháme roztopiť 1 polievkovú lyžicu masla, pridáme zeleninu, osolíme, okoreníme a za stáleho miešania do hnedasta opečieme.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Paprika a struky cukrového hrášku Papriku umyjeme, prepolíme, odstránime stopku a jadierka a pokrájame na prúžky. Struky cukrového hrášku očistíme a umyjeme. Prúžky papriky opražíme na 2 polievkových lyžiciach olivového oleja. Ak už dostanú trochu farbu, pridáme struky cukrového hrášku, prichutíme soľou a korením.

SkryťVypnúť reklamu

Sabayon Vajcia, balzamikový ocot a červené víno rozmiešame v kovovej miske a prichutíme soľou a korením. Nad vodným kúpeľom vyšľaháme metličkami krémový sabayon. Zeleninu dekoratívne uložíme do hlbokých tanierov a polejeme ju sabayonom. Dekoratívny gag: z paprikových strukov odrezať len vrch, struky opražiť vcelku a pri podávaní naplniť časť paprikových strukov sabayonom.

Čokoládový nákyp s višňovou omáčkou a červeným vínom

4 plátky toastového chleba, 1/2 tabličky čokolády, 1 pohár višní, 2 vetvičky mäty 1 vajce, 1 dávka červeného vína, 3 polievkové lyžice cukru, 1 polievková lyžica masla, škrob

Nákyp Z toastového chleba odrežeme okraj a pokrájame rovnako ako čokoládu na kocky veľkosti 1 cm. Všetko zmiešame s vajcom a štipkou soli. Maslom dôkladne vymažeme dve kávové šálky a ich dno zľahka pocukríme (umožní to ľahšie vyklopiť nákyp). Šálky naplníme masou a pečieme v predhriatej rúre. Pred vyklopením okraj šálky uvoľníme nožom a dno lyžicou.

SkryťVypnúť reklamu

Kaša V nádobe trochu roztopíme 2 polievkové lyžice cukru, to znamená skaramelizujeme na jantárovú farbu. Zalejeme červeným vínom a necháme zovrieť. Pridáme višne s trochou šťavy. Zahustíme trochou škrobu. Nákyp upravíme s višňami a ozdobíme lístkami mäty.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  5. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  6. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  7. Probiotiká nie sú len na trávenie
  8. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 446
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 085
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 696
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 3 631
  5. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 3 042
  6. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 1 939
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 722
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 577
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu