Ako tvoriť menej potravinového odpadu
V obchodoch najčastejšie zostáva prebytočné ovocie, zelenina, pečivo, mliečne výrobky a mäso. Aby reťazce tvorili menej odpadu, snažia sa efektívnejšie plánovať, ponúkajú zľavy, napríklad na pečivo večer a na mäso po víkende, alebo nepredaný tovar darujú.
(SME)
Ďalšie príspevky z rubriky: Ekonomika
Mercedes-Benz plánuje v súvislosti s americkými dovoznými clami vyrábať ďalší model vo svojom závode v USA.
(TASR)General Motors znížil svoj výhľad zisku na tento rok, keďže sa pripravuje na možný vplyv ciel v USA.
(TASR)Ryanair bude hľadať alternatívneho dodávateľa, ak americké clá zásadne ovplyvnia cenu lietadiel Boeing.
(TASR)Ministerstvo práce spustí nový program na podporu zamestnávania Právo na prvé zamestnanie 2.
(TASR)Pár percent v HDP rozhodne, či budeme žiť ako v Srbsku, alebo ako v Nemecku. Návod, ako vyučovať ekonómiu.
(Index)Ceny ropy zaznamenali najprudší mesačný pokles za takmer 3,5 roka. Saudi totiž plánujú zvýšiť ťažbu.
(TASR)Rozsiahly výpadok elektrickej energie v Španielsku spôsobil hospodárske škody vo výške približne 1,6 miliardy eur.
(TASR)Spojené štáty uvalili sankcie na sedem spoločností zapojených do predaja iránskej ropy.
(SITA)