Najväčšia továreň na čokoládu v Belgicku opäť funguje
Najväčšia továreň na výrobu čokolády v Belgicku opäť funguje. Po šesťtýždňovej hygienickej prestávke spustila tri z 24 výrobných liniek. Koncom júna v nej zistili znečistenie salmonelou.
Ako zdroj znečistenia identifikovali lecitín, ktorý sa pridáva do čokolády. Rozsiahle čistenie výrobných zariadení si vyžiadalo niekoľko týždňov. "Zostávame opatrní, pretože táto operácia je bezprecedentná, proces čistenia a dezinfekcie si vyžaduje veľa času," povedal Korneel Warlop, hovorca spoločnosti Barry Callebaut.
Povedal, že zatiaľ sa vyrába len "pomerne nízky objem", spustenie ďalších výrobných liniek sa chystá "v najbližších týždňoch". Produkciu závodu naďalej monitoruje aj belgická hygienická kontrola. (SITA)
Ďalšie príspevky z rubriky: Ekonomika
Ministerstvo práce spustí nový program na podporu zamestnávania Právo na prvé zamestnanie 2. Čítaj ďalej
Pár percent v HDP rozhodne, či budeme žiť ako v Srbsku, alebo ako v Nemecku. Návod, ako vyučovať ekonómiu.
(Index)Ceny ropy zaznamenali najprudší mesačný pokles za takmer 3,5 roka. Saudi totiž plánujú zvýšiť ťažbu.
(TASR)Rozsiahly výpadok elektrickej energie v Španielsku spôsobil hospodárske škody vo výške približne 1,6 miliardy eur.
(TASR)Spojené štáty uvalili sankcie na sedem spoločností zapojených do predaja iránskej ropy.
(SITA)Európska únia sa pripravuje na možnosť neúspešných rokovaní so Spojenými štátmi, tvrdí eurokomisár Šefčovič.
(TASR)Peking neustúpi, ak sa Washington rozhodne pokračovať v colnej vojne, zdôraznil čínsky minister zahraničia.
(TASR)Delegácia amerického súkromného sektora navštívi tento týždeň Grónsko, plánuje preskúmať investičné príležitosti.
(TASR)