obľúbená reštaurácia

„Musím povedať, že nechodím do reštaurácií a kaviarní len tak, posedieť si kvôli relaxu. Väčšinou tam mám rozhovory s novinármi, alebo sa tam stretnem s niekým známym,“ hovorí Martin Babjak. Ako sa však vzápätí priznal, keďže každý deň sa treba aj naobedo

vať, predsa len občas reštauračné zariadenie vyhľadá.

„Spravidla je to reštaurácia Rybársky cech. Varia tam výborné halászlé a veľmi dobre vedia pripraviť všetky vysmážané a pečené ryby. Okrem toho, že mi to mimoriadne chutí, je to aj zdravé. Aby som ale neurazil ostatné bratislavské reštaurácie, musím povedať, že v mnohých ma veľmi teší dobrá kuchyňa, čo kedysi nebolo pravidlom. Samozrejme, že niekde je to drahšie, inde lacnejšie. Keď mi ale naozaj chutí, tak to vždy čašníkovi poviem, aj s tým, aby pána šéfkuchára pozdravoval. Nemyslím to ako formu, aby som im urobil radosť, je to úprimné.“

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Prvoradým kritériom Martina Babjaka pri výbere reštaurácie je personál. „Musia to byť profesionáli. Oni sú vlastne istým spôsobom ako herci. Keď ja vyjdem na javisko, nemôžem si dovoliť dve hodiny iba chodiť a rolu odfučať, lebo ľudia, kvôli ktorým som tam, si zaplatili, a čo by potom povedali. Personál je v tej istej pozícii a k zákazníkovi musí byť milý. Keď už je čašník raz v práci, mal by sa na zákazníkov usmievať, mal by byť milý, aj keď ho trebárs bolí brucho, alebo sa mu nechce. Veľmi oceňujem, keď takýto personál stretnem a potom nerobím rozdiel, či je to v trojke, štvorke alebo v jednotke. Možno mi dajú mnohí za pravdu, v Čechách je to bežné nielen v reštauráciách, ale aj v bufetoch. České „hospody“ majú atmosféru práve aj vďaka milému personálu, hoci na Slovensku to už tiež sem-tam môžeme pozorovať.“ (šim)

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  2. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  3. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  4. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  5. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  7. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky?
  1. Toto je Balkán? Roky prehliadané Albánsko prekvapuje
  2. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  3. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  4. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  5. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  6. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  8. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  1. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 7 332
  2. Toto je Balkán? Roky prehliadané Albánsko prekvapuje 5 746
  3. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 5 016
  4. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 4 245
  5. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 2 730
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 2 622
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 026
  8. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave! 1 712
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu