Utorok, 20. apríl, 2021 | Meniny má MarcelKrížovkyKrížovky

obľúbená reštaurácia

„Musím povedať, že nechodím do reštaurácií a kaviarní len tak, posedieť si kvôli relaxu. Väčšinou tam mám rozhovory s novinármi, alebo sa tam stretnem s niekým známym,“ hovorí Martin Babjak. Ako sa však vzápätí priznal, keďže každý deň sa treba aj naobedo

vať, predsa len občas reštauračné zariadenie vyhľadá.

„Spravidla je to reštaurácia Rybársky cech. Varia tam výborné halászlé a veľmi dobre vedia pripraviť všetky vysmážané a pečené ryby. Okrem toho, že mi to mimoriadne chutí, je to aj zdravé. Aby som ale neurazil ostatné bratislavské reštaurácie, musím povedať, že v mnohých ma veľmi teší dobrá kuchyňa, čo kedysi nebolo pravidlom. Samozrejme, že niekde je to drahšie, inde lacnejšie. Keď mi ale naozaj chutí, tak to vždy čašníkovi poviem, aj s tým, aby pána šéfkuchára pozdravoval. Nemyslím to ako formu, aby som im urobil radosť, je to úprimné.“

Skryť Vypnúť reklamu

Prvoradým kritériom Martina Babjaka pri výbere reštaurácie je personál. „Musia to byť profesionáli. Oni sú vlastne istým spôsobom ako herci. Keď ja vyjdem na javisko, nemôžem si dovoliť dve hodiny iba chodiť a rolu odfučať, lebo ľudia, kvôli ktorým som tam, si zaplatili, a čo by potom povedali. Personál je v tej istej pozícii a k zákazníkovi musí byť milý. Keď už je čašník raz v práci, mal by sa na zákazníkov usmievať, mal by byť milý, aj keď ho trebárs bolí brucho, alebo sa mu nechce. Veľmi oceňujem, keď takýto personál stretnem a potom nerobím rozdiel, či je to v trojke, štvorke alebo v jednotke. Možno mi dajú mnohí za pravdu, v Čechách je to bežné nielen v reštauráciách, ale aj v bufetoch. České „hospody“ majú atmosféru práve aj vďaka milému personálu, hoci na Slovensku to už tiež sem-tam môžeme pozorovať.“ (šim)

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Inzercia - Tlačové správy

  1. Korporátne dlhopisy s fixným ročným výnosom od 7 do 8 %
  2. Investovanie sa tento rok oplatí
  3. Prečo McDonald's podniká kroky k udržateľným riešeniam?
  4. Ako môžete z vašej domácnosti spraviť zelenú domácnosť?
  5. Volkswagen Touareg: Prvá liga za slušné peniaze
  6. Veľká jarná súťaž o cestu do Ománu
  7. Flexibilita, nedielna súčasť činnosti logistického providera
  8. Pozor, stravné môže vzbudiť vlnu nevôle vašich zamestnancov
  9. Desať obľúbených miest Slovákov na letnú dovolenku v Chorvátsku
  10. Dobrým začiatkom stavby vyriešime veľa budúcich problémov.
  1. Kúpele Sliač sa pripravujú na liečbu post- Covidových pacientov
  2. BILLA rodičom radí, ako deťom pripraviť výživnú desiatu
  3. Investovanie sa tento rok oplatí
  4. Prečo McDonald's podniká kroky k udržateľným riešeniam?
  5. Ako môžete z vašej domácnosti spraviť zelenú domácnosť?
  6. V COOP Jednote aj počas pandémie vybavíte všetko
  7. DPDgroup zanalyzovala správanie zákazníkov počas pandémie
  8. Čo bude v 2021 inak pri stavebnom povolení pre domy
  9. Konečne! PLANEO Elektro opäť otvára predajne
  10. Nech trénujete kdekoľvek, nikdy nešportujete sami
  1. Desať obľúbených miest Slovákov na letnú dovolenku v Chorvátsku 23 817
  2. Telefóny čaká zásadná zmena. Z dnešných nezostane takmer nič 22 405
  3. Zo žraloka rybka. Ako sa rozpadlo impérium Maria Hoffmanna? 9 686
  4. Slovákom hrozia malé dôchodky. V čom je problém? 8 487
  5. Prihláste sa na odber nových newslettrov od SME 8 441
  6. Bolesti kĺbov po Corone? Zbystrite pozornosť! 8 045
  7. Leto na ostrove Malta: desať najkrajších miest 7 752
  8. Plánujete dovolenku na leto? Toto sú najkrajšie pláže Turecka 7 745
  9. Krvou a železom: Ako Bismarck pred 150 rokmi zjednotil Nemecko 7 726
  10. Veľkonočné inšpirácie, rozhovor so Zuzanou Šebovou 7 613
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu