1 téglik prírodného jogurtu, 3 tégliky polohrubej múky, 1 zarovnaná kávová lyžička prášku do pečiva, 2 tégliky cukru, 1 balíček strúhanej citrónovej kôry, 3 vajcia, 1 téglik jedlého oleja, 1 konzerva polených broskýň, 100 g pomarančovej alebo marhuľovej marmelády
Jogurt dáme do uzatvárateľnej 3-litrovej nádoby. Múku zmiešame s práškom do pečiva, preosejeme, zmiešame s cukrom a citrónovou kôrou a pridáme k jogurtu. Pridáme vajcia a olej, nádobu pevne uzavrieme a viackrát silno potrasieme, aby sa všetko dobre premiešalo. Nakoniec cesto ešte raz dôkladne premiešame šľahačom alebo varechou, aby sa spojili aj suroviny, ktoré sa zachytili na okraji. Cesto nalejeme na vymastený plech a povrch zahladíme. Broskyne necháme odkvapkať v site a rozdelíme ich na cesto. Plech dáme do rúry a pečieme. Marmeládu pretrieme cez sito, v malom kastróliku ju zohrejeme a potrieme ňou ešte horúci koláč. Nakoniec ho posypeme posekanými pistáciami.