Menu na víkend

400 g múky, 4 vajcia, soľ, 1 kávová lyžička rastlinného oleja, 500 g špenátu, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1 polievková lyžica masla, 250 g nízkotučného tvarohu, 2 vajcia, 1 žĺtok, čierne korenie, 200 g smotany, 250 ml cviklovej šťavy, 1 polievková lyžica octu

Z múky, vajec, 1/2 kávovej lyžičky soli a oleja vypracujeme cesto a na teplom mieste ho necháme 30 minút odpočinúť. Špenát očistíme a umyjeme. Cibuľu a cesnak ošúpeme, najemno posekáme a na horúcom masle do sklovita podusíme. Pridáme špenátové listy a na miernom ohni dusíme 5 minút. Preložíme do sita, necháme vychladnúť, vytlačíme a nahrubo posekáme. Tvaroh necháme odkvapkať a zmiešame so špenátom. Primiešame vajcia a žĺtok, všetko pikantne osolíme a ochutíme čiernym korením. Na pomúčenej doske vyvaľkáme z cesta tenký štvorec s rozmermi asi 50 x 30 cm. Na jednu polovicu cesta porozdeľujeme špenátovú plnku – v odstupoch asi 5 cm po 1 kávovej lyžičke. Preložíme na ňu druhú polovicu cesta a okolo plnky popritláčame. Radielkom na cesto alebo ostrým nožom povykrajujeme malé štvorčeky (asi 5x5 cm). Ravioli vložíme do vriacej osolenej vody a asi 10 minút varíme.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Smotanu s cviklovou šťavou uvedieme do varu, ochutíme ju balzamikovým octom, osolíme a pridáme čierne korenie. Podávame so špenátovými ravioli.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 676
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 461
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 734
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 424
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 452
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 593
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 981
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 186
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu