Piatok, 5. marec, 2021 | Meniny má FridrichKrížovkyKrížovky
ŠPENÁTOVÉ RAVIOLI S CVIKLOVOU SMOTANOU

Menu na víkend

400 g múky, 4 vajcia, soľ, 1 kávová lyžička rastlinného oleja, 500 g špenátu, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1 polievková lyžica masla, 250 g nízkotučného tvarohu, 2 vajcia, 1 žĺtok, čierne korenie, 200 g smotany, 250 ml cviklovej šťavy, 1 polievková lyžica octu

Z múky, vajec, 1/2 kávovej lyžičky soli a oleja vypracujeme cesto a na teplom mieste ho necháme 30 minút odpočinúť. Špenát očistíme a umyjeme. Cibuľu a cesnak ošúpeme, najemno posekáme a na horúcom masle do sklovita podusíme. Pridáme špenátové listy a na miernom ohni dusíme 5 minút. Preložíme do sita, necháme vychladnúť, vytlačíme a nahrubo posekáme. Tvaroh necháme odkvapkať a zmiešame so špenátom. Primiešame vajcia a žĺtok, všetko pikantne osolíme a ochutíme čiernym korením. Na pomúčenej doske vyvaľkáme z cesta tenký štvorec s rozmermi asi 50 x 30 cm. Na jednu polovicu cesta porozdeľujeme špenátovú plnku – v odstupoch asi 5 cm po 1 kávovej lyžičke. Preložíme na ňu druhú polovicu cesta a okolo plnky popritláčame. Radielkom na cesto alebo ostrým nožom povykrajujeme malé štvorčeky (asi 5x5 cm). Ravioli vložíme do vriacej osolenej vody a asi 10 minút varíme.

Skryť Vypnúť reklamu

Smotanu s cviklovou šťavou uvedieme do varu, ochutíme ju balzamikovým octom, osolíme a pridáme čierne korenie. Podávame so špenátovými ravioli.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Inzercia - Tlačové správy

  1. Študuj na univerzite s viac ako 60 ročnou tradíciou!
  2. Mysli na svoju budúcnosť!
  3. Láka ťa svet? Študuj v Nitre, je ako Rím na 7 pahorkoch
  4. Ako môžete zastaviť dýchavičnosť pri covide a po jeho prekonaní?
  5. Ročný magister v data science v Prahe odštartuje tvoju kariéru!
  6. Nové číslo Historickej revue
  7. Porsche sa rozrastá o nový shooting brake Taycan Cross Turismo
  8. Ostrov Saona pri Dominikánskej republike je pravý karibský raj
  9. Oplatí sa teraz kupovať byt alebo je lepšie si počkať?
  10. Skutočná vanilka a čokoláda. Čo robí potraviny kvalitnými?
  1. Ako môžete zastaviť dýchavičnosť pri covide a po jeho prekonaní?
  2. Last chance to get The Slovak Spectator discounted subscription
  3. Ostrov Saona pri Dominikánskej republike je pravý karibský raj
  4. Porsche sa rozrastá o nový shooting brake Taycan Cross Turismo
  5. Nové číslo Historickej revue
  6. Veolia dostala exkluzívne do správy projekt SKY PARK
  7. AS EUBA vyhlasuje protest proti novele zákona o VŠ
  8. Firmy sa spojili s učiteľmi, rozhodli sa pomôcť chudobným žiakom
  9. Počas pandémie vzrástli obavy z právnych sporov
  10. Oplatí sa teraz kupovať byt alebo je lepšie si počkať?
  1. Oplatí sa teraz kupovať byt alebo je lepšie si počkať? 18 393
  2. 5 najčastejších dôvodov, pre ktoré sa v noci budíme 16 624
  3. Maldivy, Emiráty, Egypt z Bratislavy aj s poistením liečby COVID 13 692
  4. Skutočná vanilka a čokoláda. Čo robí potraviny kvalitnými? 9 216
  5. Korona zlacňuje elektroniku. Tento týždeň je až o 50 % lacnejšia 8 946
  6. Telo v karanténe, jar a domácnosť, rozhovor s Denisou Dvončovou 8 134
  7. Dovolenka v Egypte: Vyskúšali sme, ako sa aktuálne cestuje 7 455
  8. AGEL spustil testovanie expresnými PCR testami 7 187
  9. Spoznajte Olomouc – univerzitné mesto a svoju budúcnosť 6 599
  10. 10 vecí, kvôli ktorým do banky už chodiť nemusíte 6 115
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby Peter Tóth.

O sledovaní sa vie už od roku 2018.

18 h

Pribúda oveľa viac mladých pacientov.

21 h
Testovanie antigénovými testami označil premiér Igor Matovič za atómovú zbraň. Ilustračné foto.

Minulo sa vyše 14 miliónov testov.

18 h
DNES PÍŠE MATÚŠ RITOMSKÝ

Ani Sputnik nezachraňuje okamžite

Publicista Matúš Ritomský.

Namiesto nového balíka opatrení prišla tlačovka z košického letiska.

4. mar