400 g múky, 4 vajcia, soľ, 1 kávová lyžička rastlinného oleja, 500 g špenátu, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1 polievková lyžica masla, 250 g nízkotučného tvarohu, 2 vajcia, 1 žĺtok, čierne korenie, 200 g smotany, 250 ml cviklovej šťavy, 1 polievková lyžica octu
Z múky, vajec, 1/2 kávovej lyžičky soli a oleja vypracujeme cesto a na teplom mieste ho necháme 30 minút odpočinúť. Špenát očistíme a umyjeme. Cibuľu a cesnak ošúpeme, najemno posekáme a na horúcom masle do sklovita podusíme. Pridáme špenátové listy a na miernom ohni dusíme 5 minút. Preložíme do sita, necháme vychladnúť, vytlačíme a nahrubo posekáme. Tvaroh necháme odkvapkať a zmiešame so špenátom. Primiešame vajcia a žĺtok, všetko pikantne osolíme a ochutíme čiernym korením. Na pomúčenej doske vyvaľkáme z cesta tenký štvorec s rozmermi asi 50 x 30 cm. Na jednu polovicu cesta porozdeľujeme špenátovú plnku – v odstupoch asi 5 cm po 1 kávovej lyžičke. Preložíme na ňu druhú polovicu cesta a okolo plnky popritláčame. Radielkom na cesto alebo ostrým nožom povykrajujeme malé štvorčeky (asi 5x5 cm). Ravioli vložíme do vriacej osolenej vody a asi 10 minút varíme.
Smotanu s cviklovou šťavou uvedieme do varu, ochutíme ju balzamikovým octom, osolíme a pridáme čierne korenie. Podávame so špenátovými ravioli.