V hoteli Bystrá v Brezne sa ceny ubytovania zatiaľ nemenili. Podľa riaditeľa hotela Róberta Gerthofera sa však pred letnou sezónou zdražovaniu nevyhnú. O koľko ubytovanie zdražie, nevedel povedať. Najprv musia vyhodnotiť, ako stúpli celkové náklady. Ceny jedla v hotelovej reštaurácii už vzrástli o 5 percent.
Vedúci penziónu Alžbeta v Štiavnických Baniach Ivan Totkovič tvrdí, že zvyšovania cien sa obáva, pretože tým môžu odradiť zákazníkov. No zároveň dodáva, že zdražovaniu sa určite nevyhnú, pretože rapídne stúpli ceny vody aj elektriny. O koľko zdražia, to sa uvidí až pred letnou sezónou. Ceny jedla sa budú snažiť udržať na súčasnej úrovni. Ceny potravín sa totiž vďaka konkurencii obchodných domov takmer nemenili.
Cena jednoposteľovej izby v hoteli Alessandria v Košiciach sa zvýšila z 1150 na 1290 korún. Ceny ostatných izieb zostali nezmenené a v blízkej budúcnosti by sa meniť ani nemali. Riaditeľ hotela Štefan Petrunčík vraví, že uvažujú o zdražení reštauračných služieb o 5 až 10 percent.
V reštaurácii Panoráma v Žiline sa dá stále najesť za minuloročné ceny. Prevádzkar reštaurácie Dušan Knapec povedal, že zatiaľ neboli nútení zdražovať, pretože majú dostatočné zásoby. Tie by im mali vystačiť aj na celý február, pretože začiatok roka je dosť slabý. Až potom uvidia, o koľko stúpli ceny surovín, a rozhodnú sa, o koľko zdražia.
Podľa majiteľky nitrianskej reštaurácie U čerta Márie Machovej zúri dnes na Slovensku „boj o prežitie“. Ceny nezvýšili preto, aby sami prežili. V druhej polovici februára sa však zdraženiu už určite nevyhnú. O koľko viac zákazníci zaplatia, povedať nevedela. Závisí to od cien surovín.
Vedúca prevádzky bratislavskej reštaurácie Sedliacky dvor Viera Chovanová vraví, že nechceli „stresovať zákazníkov“ vyššími cenami, preto zvýšené náklady riešili úpravou gramáže. Niektoré jedlá však mierne zdraželi.