Hotelieri: Zdraženie ešte príde

Zvyšovanie spodnej sadzby dane z pridanej hodnoty a zdražovanie energií vplýva aj na ceny reštauračných a ubytovacích služieb. Časť reštaurácií a hotelov zatiaľ zvýšené náklady do cien v plnej miere nepremietla.

V hoteli Bystrá v Brezne sa ceny ubytovania zatiaľ nemenili. Podľa riaditeľa hotela Róberta Gerthofera sa však pred letnou sezónou zdražovaniu nevyhnú. O koľko ubytovanie zdražie, nevedel povedať. Najprv musia vyhodnotiť, ako stúpli celkové náklady. Ceny jedla v hotelovej reštaurácii už vzrástli o 5 percent.

Vedúci penziónu Alžbeta v Štiavnických Baniach Ivan Totkovič tvrdí, že zvyšovania cien sa obáva, pretože tým môžu odradiť zákazníkov. No zároveň dodáva, že zdražovaniu sa určite nevyhnú, pretože rapídne stúpli ceny vody aj elektriny. O koľko zdražia, to sa uvidí až pred letnou sezónou. Ceny jedla sa budú snažiť udržať na súčasnej úrovni. Ceny potravín sa totiž vďaka konkurencii obchodných domov takmer nemenili.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Cena jednoposteľovej izby v hoteli Alessandria v Košiciach sa zvýšila z 1150 na 1290 korún. Ceny ostatných izieb zostali nezmenené a v blízkej budúcnosti by sa meniť ani nemali. Riaditeľ hotela Štefan Petrunčík vraví, že uvažujú o zdražení reštauračných služieb o 5 až 10 percent.

V reštaurácii Panoráma v Žiline sa dá stále najesť za minuloročné ceny. Prevádzkar reštaurácie Dušan Knapec povedal, že zatiaľ neboli nútení zdražovať, pretože majú dostatočné zásoby. Tie by im mali vystačiť aj na celý február, pretože začiatok roka je dosť slabý. Až potom uvidia, o koľko stúpli ceny surovín, a rozhodnú sa, o koľko zdražia.

Podľa majiteľky nitrianskej reštaurácie U čerta Márie Machovej zúri dnes na Slovensku „boj o prežitie“. Ceny nezvýšili preto, aby sami prežili. V druhej polovici februára sa však zdraženiu už určite nevyhnú. O koľko viac zákazníci zaplatia, povedať nevedela. Závisí to od cien surovín.

SkryťVypnúť reklamu

Vedúca prevádzky bratislavskej reštaurácie Sedliacky dvor Viera Chovanová vraví, že nechceli „stresovať zákazníkov“ vyššími cenami, preto zvýšené náklady riešili úpravou gramáže. Niektoré jedlá však mierne zdraželi.

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

  1. Naučte deti narábať s peniazmi: Máme pre vás niekoľko tipov
  2. GUTEN TAG! Deň plný pohody, zaujímavých destinácií a informácií
  3. Miesto, kde je úspech podnikania zaručený
  4. Choďte za odborníkom. Či vás bolí zub alebo chcete investovať
  5. Firmy a školy sa môžu zbaviť elektroodpadu rýchlo a bezplatne
  6. Zmena pre ľudí s postihnutím: Prichádzajú európske preukazy
  7. 25 tipov na tašky, ktoré vás budú baviť. A takto si ich vyrobíte
  8. Revolučná inovácia: Mobil pomáha v boji proti rakovine!
  1. Deň narcisov už po piatykrát v dm
  2. Nissan Qashqai: Facelift prináša množstvo inovatívnych vylepšení
  3. Choďte za odborníkom. Či vás bolí zub alebo chcete investovať
  4. Gymnazisti z Nového Mesta nad Váhom sa h3kovali
  5. Aj jedenáste ocenenie Slovak Superbrands Award putuje do dm
  6. Autocentrá AAA AUTO už za prvý štvrťrok predali 26 000 vozidiel
  7. Firmy a školy sa môžu zbaviť elektroodpadu rýchlo a bezplatne
  8. Zmena pre ľudí s postihnutím: Prichádzajú európske preukazy
  1. Cestujte za zlomok ceny. Päť destinácii na dovolenku mimo sezóny 13 843
  2. Revolučná inovácia: Mobil pomáha v boji proti rakovine! 8 597
  3. V púpave je všetko, čo potrebujete 5 086
  4. Zmena pre ľudí s postihnutím: Prichádzajú európske preukazy 3 933
  5. Esplanade - wellnes s pridanou hodnotou 3 140
  6. Veľká zmena pre ľudí s postihnutím 2 910
  7. Náš prvý prezident sa nebál hovoriť o mravnosti v politike 2 383
  8. 25 tipov na tašky, ktoré vás budú baviť. A takto si ich vyrobíte 2 098
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu