
Slávnostný prípitok pri slávnostnom obede – český prezident sa so Slovenskom rozlúčil, ako inak, povestnou drienkovicou prezidenta Schustera. FOTO – ČTK
Do zbierky darov prezidenta Schustera pribudla okrem viacúčelových sklenených mís aj kniha.
Pozornosť pritiahlo aj slávnostné menu podávané slovenským prezidentom v Rytierskej sále Bratislavského hradu.
Po tradičnom aperitíve s drienkovicou podávali ako predjedlo údeného pstruha so šľahačkou a zeleninovou oblohou.
Nasledovala polievka z pravých dubákov a srnčie ragú na víne s viedenskými knedľami.
Hlavným chodom slávnostného menu bol hradný morčací rezeň plnený brokolicou, mandľová ryža, varené zemiaky s maslom a zeleninová príloha.
Ako dezert podávali orieškový smotanový krém a nakoniec kávu. V slávnostnom menu nechýbalo pivo Zlatý Bažant, Rulandské biele suché ročník 1998, Cabernet Sauvignon ročník 2000 a Karpatské brandy špeciál.
Na večernom Havlovom stretnutí s jeho priateľmi sa však už malo podávať české pivo.
(tasr, r)
S kým sa stretol
– s prezidentom Rudolfom Schusterom,
– s predsedom Národnej rady Pavlom Hrušovským,
– s predsedom vlády Mikulášom Dzurindom,
– s osobnosťami spoločenského a umeleckého sveta, ktorým udelil štátne vyznamenania,
– navštívil divadelné predstavenie Tančiareň,
– s osobnými priateľmi vo vinárni (Martin Porubjak, Martin Bútora, László Szigeti, Martin M. Šimečka…)