Tekvičky – skvelá príloha

Vráťme sa však k menu pre hostí. Pani Nao priznala, že večer pred návštevou si niekoľko hodín lámala hlavu, čo vlastne uvariť. Nakoniec sa rozhodla pre varené kuracie mäso siedmich chutí „torinik sčimini“ (v receptoch vedľa). Bol to experiment, lebo ...

Vráťme sa však k menu pre hostí. Pani Nao priznala, že večer pred návštevou si niekoľko hodín lámala hlavu, čo vlastne uvariť. Nakoniec sa rozhodla pre varené kuracie mäso siedmich chutí „torinik sčimini“ (v receptoch vedľa). Bol to experiment, lebo ho ešte nikdy nevarila a niektoré suroviny musela nahradiť. Napríklad špeciálne japonské huby šampiňónmi. Nebola si teda celkom istá, ako to dopadne, preto pre istotu prichystala aj overenú lahôdku.

„Je to môj vlastný recept. Bravčové mäso treba nakrájať na plátky, jemne vyklepať, posoliť, pokoreniť, pridať lyžicu sójovej omáčky, postrúhaný čerstvý zázvor, trošku cukru, sezamového oleja a nechať aspoň dvadsať minút pácovať. Mäso potom prudko opečieme na oleji. Nepodávam ho s ryžou, ale s opečenými tekvičkami.“

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Nao Higano na to používa originálne japonské tekvičky. Presnejšie, vypestované z japonských semienok, ktoré už vyrástli na Morave. Musia byť mladé, vtedy ani netreba odstrániť šupku. Iba pokrájať na tenké plátky, trošku poprášiť v múke a prudko opražiť. Zostanú chrumkavé a chutia vraj lepšie ako hranolčeky. Labužníci ich ešte môžu posypať parmezánom.

„V Japonsku však takáto príprava nie je bežná. Tam sa tekvica varí. Nie vo vode, ale v saké, s troškou cukru a sójovej omáčky. Nakrája sa na kocky a uvarí do polomäkka.“

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 646
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 410
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 730
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 266
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 407
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 730
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 931
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 282
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu