V Tokiu sushi, na Slovensku kapra

Sopranistka Nao Higano žije na Slovensku už dvanásť rokov a môžeme ju vidieť napríklad v Opere Slovenského národného divadla. Pôvodne prišla iba nakrátko, aby sa zdokonalila v európskom opernom speve. Lenže sa zaľúbila, zhodou okolností do hudobného ...

Sopranistka Nao Higano žije na Slovensku už dvanásť rokov a môžeme ju vidieť napríklad v Opere Slovenského národného divadla. Pôvodne prišla iba nakrátko, aby sa zdokonalila v európskom opernom speve. Lenže sa zaľúbila, zhodou okolností do hudobného teoretika, vydala sa a zostala žiť natrvalo v Bratislave. Mladomanželke nezostávalo nič iné, ako sa začať zdokonaľovať aj v európskej kuchyni.

Hoci sme do sídliskového bytu na bratislavských Dlhých dieloch dorazili skoro ráno, gazdiná už vyťahovala z balkóna misy napácovaného mäsa. Čestne však priznala, že to tak nie je vždy. V ich rodine sa v podstate nevarí, dnes je to viac-menej výnimka. Čakajú večer hostí a domáca pani sa rozhodla pripraviť japonské špeciality. Musela však použiť japonskú kuchársku knihu. Variť sa totiž naučila až na Slovensku, a lepšie ovláda slovenskú či európsku kuchyňu ako exotiku.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

„V Japonsku som nemusela vedieť variť. V obchodoch je veľa polotovarov, bežní Japonci, ktorí nemajú veľa času, varia iba z nich. Nedokázala som teda sama spraviť ani najjednoduchšiu omáčku. Keď som prišla do Bratislavy, mala som to ťažšie nielen ako slabá kuchárka, ale i preto, že väčšinu vašich tovarov som vôbec nepoznala. Okrem toho, japonská kuchyňa používa často ryby a najrozmanitejšiu zeleninu a práve týchto produktov je na Slovensku slabší výber. No najmä, musela som sa naučiť pripravovať mäso, ktoré má môj manžel veľmi rád. Ale teraz už väčšinu bežných jedál zvládam v pohode. Akurát bryndzové halušky som ešte neskúšala, hoci inak ich mám celkom rada. Kapustnicu však uvarím.“

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 652
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 423
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 731
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 312
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 426
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 703
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 939
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 259
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu