
Keď ide Dušan Tarageľ na huby, ostatní hubári majú smolu. Všetko im vyzbiera.
Hubové špagety
Balík špagiet, 10-15 dg slaniny (alebo trochu oleja),1 veľká cibuľa, čerstvé alebo zavarené huby (môžu byť aj kúpené šampiňóny), kečup, tvrdý syr, dve vrecká zelených olív, mandle (olivy a mandle nemusia byť).
Na panvici opražíme slaninu. Pridáme cibuľu, tiež ju opražíme, nasypeme huby, nalejeme kečup, pridáme mandle, olivy a všetko chvíľu podusíme. Zmes dáme na uvarené špagety. Zamiešame, posypeme strúhaným syrom. Kto chce, môže si dať na to ešte kečup.
Hríbová polievka – kyseľ
Na päťlitrový hrniec potrebujeme asi 2 kg na kocky nakrájaného bravčového pliecka (môže byť aj trochu mastné), najmenej 20-30 dg hríbov, 10 dg sušených sliviek (alebo sušených jabĺk), pol až trištvrte litra kapustovej vody, 2-3 polievkové lyžice polohrubej múky, soľ.
Do horúcej osolenej vody dáme mäso z pliecka a hríby a varíme asi hodinu a pol. Medzitým si v hrnčeku uvaríme sušené slivky (alebo jablká), ktoré pridáme k mäsu a hríbom. Potom dolejeme kapustovú vodu, v ktorej sme do hladka rozhabarkovali múku. Všetko spolu povaríme ešte 15 – 20 minút. Výsledkom je výborná krémová mäsovo-hríbová polievka, ktorá sa v niektorých častiach Slovenska zvykne jesť na Vianoce.