ny buket pri teplote 12 až 14 stupňov. Pre väčšinu červených vín sa odporúča teplota 14 až 16 stupňov. Najušľachtilejší červený mok však treba vychutnávať pri teplote 16 až 18 stupňov, plné a ťažké červené vína pri teplote 18 stupňov.
Chuť jednoduchých bielych vín, ružových, sladkých a šumivých najlepšie vynikne pri teplote od 8 do 10 stupňov. Pri ostatných bielych vínach sa odporúča teplota od 10 do 12 stupňov. Vysokohodnotné, suché biele vína a ľahké červené vína rozvinú svoj optimál
ny buket pri teplote 12 až 14 stupňov. Pre väčšinu červených vín sa odporúča teplota 14 až 16 stupňov. Najušľachtilejší červený mok však treba vychutnávať pri teplote 16 až 18 stupňov, plné a ťažké červené vína pri teplote 18 stupňov.