Menu na nedeľu

Hrášková karí polievka

1 kg mrazeného zeleného hrášku, 1 cibuľa, 1 lyžica masla, pol lyžičky mletého ďumbiera, 1 lyžička karí korenia, štipka kajenského korenia, soľ, čierne korenie, 1 l slepačieho vývaru, 1/8 l smotany na šľahanie, stonka čerstvej mäty piepornej alebo zeleného petržlenu.

Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a dáme dusiť na roztopené maslo. Keď zosklovatie, pridáme ďumbier, karí korenie, kajenské korenie, trochu soli, trochu čierneho korenia, hrášok a slepačí vývar. Varíme prikryté na miernom ohni asi 20 minút. Po uvarení necháme vychladnúť a zmixujeme. Môžeme pridať aj všetky koreniny. Potom vyšľaháme smotanu. Polovicu z nej zamiešame do polievky a polovicu necháme na ozdobenie. Na vrch dáme lístok mäty alebo zelený petržlen.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Vyprážané bravčové rezance – šuej-ču-žou

400 g bravčového mäsa zo stehna, 2 lyžice polievkového korenia, 2 žĺtky, 1 lyžička cukru, 1 lyžička worcestrovej omáčky, 1 lyžička škrobovej múčky, 1 lyžička karí korenia, 4 štipľavé papričky, 3 lyžice oleja

Mäso nakrájame v smere vláken na úzke rezančeky dlhé asi 4 cm. Všetky prísady okrem oleja zmiešame v mise a premiešame s mäsom. Na chladnom mieste necháme deň uležať. Na horúcom oleji pražíme za stáleho miešania asi 8 minút. Podávame so suchou ryžou ozdobené pórom.

Tvarohové rezy

300 g hrubej múky, pol balíčka prášku do pečiva, 80 g práškového cukru, 200 g masla alebo rastlinného tuku, 1 vajce

Plnka: 4 žĺtky, 100 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 300 g tvarohu, 200 g uvarených pretlačených zemiakov

SkryťVypnúť reklamu

Bielkový sneh: 4 bielky, 200 g práškového cukru

Cesto: V múke rozmiešame prášok do pečiva a cukor, pridáme maslo alebo tuk, vajce a zamiesime cesto. Vypracované cesto vyvaľkáme, položíme na vymastený plech a dáme piecť. Ešte nedopečené cesto z rúry vyberieme, natrieme tvarohovou plnkou a bielkovým snehom a dáme dopiecť.

Tvarohová plnka: Žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom vymiešame, pridáme pretlačený tvaroh, zemiaky a spolu vymiešame.

Bielkový sneh: Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a nad parou dotuha vyšľaháme.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  2. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  3. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  4. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  5. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  7. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky?
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 679
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 465
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 734
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 441
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 453
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 582
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 993
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 176
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu