Dnes varí Pavel Schwarz

Pavel Schwarz, riaditeľ Mestského kultúrneho strediska v Bratislave a bývalý herec Radošinskeho naivného divadla hovorí, že patrí k typicky mužským kuchárom – nebaví ho variť bežné jedlá. A veľmi sa poteší, keď prípravné práce a následné upratovanie ...


FOTO SME – PAVOL MAJER



FOTO SME – PAVOL MAJER


Pavel Schwarz, riaditeľ Mestského kultúrneho strediska v Bratislave a bývalý herec Radošinskeho naivného divadla hovorí, že patrí k typicky mužským kuchárom – nebaví ho variť bežné jedlá. A veľmi sa poteší, keď prípravné práce a následné upratovanie v kuchyni urobí za neho niekto iný.Pavel Schwarz je vyznavač čínskej kuchyne. Prvý raz ju ochutnal ešte pred tridsiatimi rokmi v jednom z ostravských hotelov a odvtedy je jej verný. „Pretože je veľmi harmonická, zdravá a navyše spája aj zdanlivo nespojiteľné suroviny.“

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Čínska kuchyňa má však v jeho živote ešte jeden zásadný význam. ,,Ostravským šuej-ču-žou“ sa začala jeho aktívna kuchárska činnosť.

,,Rozhodol som sa totiž, že si ho pripravím aj doma. No musím povedať, že pri hľadaní jeho pravej chute som experimentoval dosť dlho. Napokon sa mi to podarilo a odvtedy ma moje okolie občas provokuje, aby som nejaké čínske jedlo znovu uvaril.“

Okrem šuej-ču-žou pripravuje najčastejšie svoje najobľúbenejšie jedlo – bravčové mäso v sladkokyslej omáčke, ďalej mäso dvoch farieb a ako predjedlo šampiňóny s bambusovými výhonkami.

,,Hlavnými iniciátormi môjho pobytu v kuchyni sú dnes moje dve deti. Naopak, správkyňa našej domácnosti, teda moja manželka, ma tam vidí dosť nerada. Vie totiž, že keď ja varím, bude špinavý pomaly aj plafón.“

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 652
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 423
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 731
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 312
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 426
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 703
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 939
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 259
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu