Zmena stravovacích návykov je jedným z hlavných dôvodov nárastu formy slovenského hokejistu Pavla Demitru. Jeho spoluhráč z formácie St. Louis Blues Scott Mellanby tvrdí, že okrem obmedzenia čokolády Demitra tento rok na ľade popri ňom zmúdrel. Slovák pripúšťa, že mu pomohla drastická zmena jedálnička.
„Už päť mesiacov som sa nedotkol chleba. Stravujem sa zdravo, najmä kura a ryža, o tom to je. Cítim sa skvele,“ cituje Demitru publicistka oficiálnej stránky NHL Nancy Koenigová. Autorka v článku Demitra zaviedol Slovensko na hokejovú mapu približuje osud jedného z prvých Slovákov v profilige po rozdelení federálneho štátu.
Dubnického rodáka si v roku 1993 vybrali v drafte ottavskí senátori, ale hviezdnu kariéru odštartoval o tri roky neskôr v St. Louis. „Keď sa v závere sezóny pozriete na tabuľku produktivity, medzi najlepšími nájdete aj jeho meno. Je to veľmi súťaživý typ, skvelý hráč, jeden z najspoľahlivejších v NHL. Korčuľuje veľmi trpezlivo, má obrovský prehľad, rýchlo sa rozhoduje a tým dokáže brankára prekvapiť,“ chváli svojho zverenca tréner Joel Quenneville. Demitra nepatrí medzi výrazné hviezdy typu Jaromíra Jágra, skôr je nenápadný, ale tvorivý útočník, použiteľný na krídle i na poste stredného útočníka. Mellanby k tomu dodáva: „Nedostáva sa mu síce toľko pozornosti, ale protihráči majú pred jeho umením veľký rešpekt. To, že je v tieni často menej užitočných hráčov, je podľa mňa pre Pavla dobré.“ (tasr)