Yves Thuriés je jeden z najuznávanejších šéfkuchárov vo Francúzsku a nás môže len tešiť, že navštívil Slovensko a školil tu našich kuchárov. Ešte viac nás teší, že Svetlana Kolesárová sa s ním stretla a vďaka svojej francúzštine sa s ním aj porozprávala. Rozhovor vám prinášame v čísle a mňa v ňom najviac zaujal Thuriésov výrok, že my Slováci (ale aj iné národy) jedávame rovnako ako pred päťdesiatimi rokmi. Čo to znamená? Jednoducho to, že náš životný štýl sa síce razantne zmenil, ale strava nie. Do práce sa vozíme autami, v práci sedíme za počítačmi, večer sedíme pred televízorom. Hýbeme sa omnoho menej, ale kŕmime sa stravou, ktorá je určená pre ľudí, ktorí veľa pracujú fyzicky. Napríklad také bryndzové halušky - to je strava drevorubačov. Ak si počítačový technik obsluhujúci firemnú sieť dá na obed bryndzové halušky a potom nejde zoťať dva-tri stromy, jeho telo sa o chvíľu obalí tukom a potom sa čuduje, že ho dievčatá nechcú a padajú mu servery. Ivan Krajíček je pre mňa stelesnením plnokrvnej socialistickej zábavy. Jeho relácia Vtipnejší vyhráva patrila k obľúbeným televíznym programom mojich rodičov a ja som ju pozeral s nimi, pretože iná možnosť vtedy nebola. Nie preto, že by ma rodičia nútili, ale nemali sme viac programov. Takže sme počúvali ošúchané neškodné vtipy o riaditeľoch a sekretárkach, predavačkách a zákazníkoch, ale s Krajíčkom bola aspoň „sranda" (po slovensky zábava), pretože aj tisíckrát počutý vtip znel z jeho úst naozaj vtipne. Prečítajte si rubriku Fenomén a o Ivanovi Krajíčkovi sa dozviete viac.
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Prajem vám príjemné čítanie.
Autor: editor TV OKO