Recepty

Piňakoláda

l 50 ml rumu

l 100 ml ananásovej šťavy

l 50 ml kokosového mlieka

Všetky ingrediencie vymiešame v šejkri, plníme do vysokého pohára a ozdobíme kúskom ananásu.

Smažené kokosové

kuracie karí

l 3 PL kokosovej smotany alebo 7 PL kokosového mlieka

l 250 ml vody

l 60 ml bieleho jogurtu

l 5 stoniek francúzskeho zeleru (stonkového)

l 4 cm nastrúhaného zázvoru

l 1 a 1/2 PL karí

l 2 strúčiky cesnaku nasekaného na kúsky

l 1 1/2 ČL soli

l 2 + 2 PL kokosového oleja

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

l 20 g kokosových lupienkov

l 500 g kuracích pŕs

SkryťVypnúť reklamu

l 400 g brokolice

l 1 malá plechovka vodných gaštanov (nemusí byť)

V mixéri zmiešame kokosovú smotanu, vodu, jogurt, zázvor, zelerové stonky, cesnak, soľ, 2 PL oleja, až kým nie je masa úplne rozmixovaná. Odložíme nabok. Na panvicu dáme 2 PL oleja, pridáme na kocky nakrájané kuracie mäsko a opražíme ho do zlatista, pridáme brokolicu, zalejeme rozmixovaným karí a varíme na miernom ohni asi 20 - 25 minút. Občas premiešame.

Orieškové chrumkavé tyčinky

l 2 šálky mandlí a pekanových orechov

l 1 šálka kokosovej smotany

l 1 PL kokosového oleja

l 1 - 2 PL trstinového cukru

l 1/4 ČL soli

l 1/2 šálky nastrúhanej kokosovej dužiny

Cukor rozmixujeme v mixéri najemno. Oriešky vysypeme na malý plech a jemne ich opražíme pri nízkej teplote. Do mixéra pridáme k cukru kokosovú smotanu, kokosový olej a soľ. Mixujeme, kým sa cukor a soľ nerozpustia. Potom do zmesi pridáme oriešky. Keď sú všetky oriešky dobre obalené masou, vylejeme ju na plech vystlaný papierom na pečenie a posypeme kokosovou múčkou. Dáme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí narežeme alebo nalámeme na menšie kúsky. Udržujeme až do podávania v chladničke.

SkryťVypnúť reklamu

Thajská kuracia

polievka

l 5 cm čerstvého zázvoru

l 2 šálky kokosového mlieka

l 2 šálky slepačieho vývaru

l 700 g kuracích pŕs nakrájaných na tenké pásiky

l 200 g šampiňónov

l 1 - 2 ČL červených čili papričiek

l 2 PL rybacej omáčky

l 1 ČL jemného trstinového cukru

l 1 šálky čerstvých listov koriandru

l 6 stebiel citrónovej trávy

l 2 PL limetovej šťavy

l 6 ks kaffir limetových listov

Ošúpeme a nakrájame zázvor na tenké pásiky. Zmiešame ho s trávou, listami, mliekom a vývarom v stredne veľkom hrnci. Privedieme do varu a necháme vrieť odokryté na slabom ohni 10 minút, občas zamiešame. Pridáme kuracie prsia, šampiňóny, čili, necháme vrieť ďalších 8 minút a potom pridáme rybaciu omáčku a trstinový cukor. Zamiešame. Nakoniec pridáme limetovú šťavu a ozdobíme koriandrovými lístkami.

SkryťVypnúť reklamu

Kokosové koláčiky z ryžovej múky

s dužinou z mladého kokosu

l 2 šálky pomačkaných banánov

l 1 šálka kokosovej smotany

l 2 šálky kokosového mlieka

l 1 šálka plátkov z mladého kokosu (zaváraného)

l štipka soli

l 2 šálky ryžovej múky

l 1 šálka tapiokovej múky

l 2 ČL prášku arrow rootu (alebo maizena)

l 2 šálky terstinového cukru

l 2 ČL soli

l parák, alobal

Múky zmiešame dohromady, pridáme za stáleho miešania kokosovú smotanu a miešame asi 15 minút. Pomaly ďalej miešame a pridávame cukor, až kým sa nerozpustí. Pridáme banány, štipku soli, kokosové mlieko a premiešame. Alobal dáme na parák tak, že ho vyložíme do výšky asi 6 cm. Zmes vylejeme na alobal, posypeme plátkami dužiny a posolíme. Varíme na pare asi 10 minút alebo dovtedy, kým sa koláčik neurobí. Nakrájame na menšie kúsky a podávame.

SkryťVypnúť reklamu

Fazuľka azuki

v kokosovom mlieku

l 200 g fazuľky azuki

l 4 PL palmového cukru

l štipka soli

l 200 ml kokosového mlieka

Fazuľku necháme pár hodín vo vode, potom ju uvaríme domäkka a tesne pred dovarením vodu zlejeme, pridáme cukor, soľ a mieko, necháme prevrieť, alebo varíme dovtedy, kým sa neroztopí cukor. Podávame v malých miskách.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 652
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 423
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 731
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 312
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 426
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 703
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 939
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 259
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu