500 g baraních kotliet, 1 hlávky kapusty, 600 g zemiakov, 150 g prerastenej slaniny, mleté čierne korenie, soľ, 1 cibuľa, 200 ml kyslej smotany
n Postup:
Plátky slaniny trochu popražíme a pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu. Po chvíli pridáme baranie kotlety, ktoré sme trochu okorenili. Opečieme ich z oboch strán, podlejeme trochou vody a dusíme domäkka. Kapustu uvaríme v osolenej vode, scedíme a rozložíme na listy. Zemiaky uvaríme, necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na hrubšie plátky. Mäso aj s kúskami slaniny preložíme do ohňovzdornej misy, pridáme vrstvu kapustových listov a napokon plátky zemiakov, ktoré okoreníme a posolíme. Navrch nalejeme kyslú pochúťkovú smotanu a zemiaky s mäsom a kapustou zapečieme vo vyhriatej rúre.