Potrebujeme:
- 6 natvrdo uvarených vajec
- 100 g sterilizovaného hrachu
- 100 g na kocky nakrájanej mrkvy
- 100 g na kocky nakrájanej kapie
- 100 g kyslých uhoriek nakrájaných na kocky
- 1 malú konzervu sterilizovaných šampiňónov
- 50 g práškovej želatíny
- 50 ml vývaru
- soľ
- korenie
- 2 PL octu
Postup:
Mrkvu uvaríme v osolenej vode. Vývar zmiešame so soľou, korením a octom a necháme zovrieť. Želatínu zalejeme šálkou studeného vývaru a necháme napučať. Zvyšok vývaru mierne zohrejeme a rozmiešame so želatínou. Viac nevaríme, necháme vychladnúť. Keď už želatína začne hustnúť, nalejeme trošku do chlebovej obdĺžníkovej formy, ktorú sme vystlali alobalom, a dáme do chladničky. Potom uložíme dve pokrájané vajcia, zeleninu a zalejeme troškou vývaru. Dáme na chvíľu do chladničky. Pokračujeme, až naplníme celú formu.