500 g eidamskej tehly, 200 g taveného syra, 60 g masla, 100 g sterilizovaného hrášku, 150 g na kocky nakrájanej šunky, 50 g sterilizovanej kapie, 150 g sterilizovaných na plátky nakrájaných šampiňónov, cibuľku, 1 dl smotany, 100 g strúhaného tvrdého syra, korenie, soľ
n Postup:
Eidamskú tehlu dáme do mikroténového vrecka a varíme
15 minút vo vode. Potom syr rozvaľkáme na obdĺžnik s hrúbkou 4 mm. Tavený syr a maslo vyšľaháme do peny, pridáme hrášok, šunku, na kocky nakrájanú kapiu, šampiňóny, nadrobno nakrájanú cibuľku, smotanu, strúhaný syr, korenie, soľ. Všetko dobre vymiešame na krém, ktorým natrieme plát syra. Opatrne zvinieme do rolády, zabalíme do alobalu a uložíme do chladničky na stuhnutie. Krájame na plátky. Podávame s chlebom.