250 g údeného mäsa, 250 g bravčového mäsa, 250 g teľacieho mäsa, 10 rožkov, 10 vajec, 3 PL nasekanej mladej žihľavy, pažítku, petržlenovú vňať, soľ, korenie, 250 g strúhaného tvrdého syra
n Postup:
Všetko mäso zalejeme vodou, osolíme a uvaríme. Do vzniknutého vývaru namočíme nakrájané rožky. Rožky vytlačíme z vývaru, pridáme žĺtky, posekané mäso, žihľavu, posekanú pažítku a petržlenovú vňať, korenie a strúhaný syr. Všetko dobre premiešame. Nakoniec pridáme z bielkov vyšľahaný tuhý sneh. Plech dobre vymastíme, vysypeme strúhankou a vylejeme hotovú plnku. Pečieme asi 1 hodinu. Podávame teplé so špenátom a uvarenými zemiakmi alebo studené s kyslou uhorkou a chlebom.