100 g masla, 120 g práškového cukru,
2 vajcia, 2 lyžice medu, 1 lyžicu rumu, 100 g ovsených vločiek, 3 lyžice varenej čiernej kávy, 130 g hrubej múky, 50 g solamylu, pol vrecúška prášku do pečiva, 1 lyžica mletej škorice, pol lyžičky mletých klinčekov
Citrónová poleva: 200 g práškového cukru,
1 lyžica horúcej vody, 2 lyžice cirónovej šťavy,
1 lyžica oleja
* Postup:
Maslo s cukrom vymiešame do peny a postupne pridáme žĺtky, med a rum. Ovsené vločky opražíme na panvici s 2 lyžičkami cukru, necháme vychladnúť a zomelieme na mlynčeku na mak. pridáme do cesta spolu s čiernou kávou. Múku premiešame spolu so solamylom, práškom do pečiva, mletou škoricou a mletými klinčekmi. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a spolu s múkou striedavo vmiešame do cesta. Na plech dáme mastný papier a rozotrieme naň cesto. Upečieme vo vyhriatej rúre. Vychladnuté cesto potrieme citrónovou polevou a nakrájame.
Citrónová poleva: Preosiaty cukor, horúcu vodu, citrónovú šťavu a olej vymiešame na hustú, lesklú polevu.