huspeninový vývar alebo aspik pripravený z neochutenej želatíny a bujónu, soľ, uvarená zelenina (mrkva, hrášok, cibuľa, pažítka), prípadne aj vajíčka, šunka
* Postup:
Formičky z vajíčok si priebežne môžeme pripravovať - pri inom používaní vajec urobíme na širšom konci ostrým predmetom väčšiu dieru, škrupinu vyštipneme, aby nám obsah vajca ľahko vypadol (dá sa použiť aj pri delení žĺtka od bielka), škrupinu opláchneme a necháme vysušiť.
Škrupinu použijeme ako formu - do nej nalejeme trocha rozpustenej želatíny a vrstvíme mrkvu, údenú šunku, hrach, pažítku, cibuľu, pokrájané varené vajíčka, aby to bolo pekné farebné (môžeme to aj premiešať a tak zaliať aspikom). Želatínu necháme vychladnúť a potom škrupinu ošúpeme. Chutné a vhodné aj na dekoráciu mís.