obľúbená reštaurácia Romana Poláka, režiséra

„Dobrá reštaurácia v Bratislave, to je večný problém, preto si najradšej varím sám,“ priznal sa režisér Roman Polák. Najčastejšie si chystá mäso na prírodný spôsob, vo vlastnej šťave, s koreninami a so zeleninou, čo je diétne a jednoduché, ale aj pečené .

„Dobrá reštaurácia v Bratislave, to je večný problém, preto si najradšej varím sám,“ priznal sa režisér Roman Polák. Najčastejšie si chystá mäso na prírodný spôsob, vo vlastnej šťave, s koreninami a so zeleninou, čo je diétne a jednoduché, ale aj pečené mäso, zapekanú brokolicu a karfiol. „Toho keď spravím veľa, vydržím to jesť aj týždeň a nezunuje sa mi to.“

Ak v Bratislave predsa len zájde do reštaurácie, tak najradšej do pizzérie La Mamma. „Slušnú pizzu robia aj v „17‘s“ a nie je ani taká drahá. V meste sa však normálne najesť je zložité, skôr je všetko pre podnikateľov a turistov. Podnik, kde ponúkajú jednoduché a dobre uvarené jedlá, nepoznám. Kedysi, to sú už roky, som rád jedával v Luxorke. Mali dobrý guláš, dobrý hemendex, dobrý rezeň.“

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Obľúbenú reštauráciu má však režisér v Prahe. „Neviem presne, ako sa volá, je talianskeho typu, leží neďaleko Dlouhé ulice, kúsok od Prašnej brány, a majiteľ je výtvarník. Jedol som tam jedno výborné cestovinové jedlo nazvané po slovenskom jazzovom hudobníkovi Lacovi Déczym. Sú to rezance, trocha rôzneho mäsa, je to zapečené, nie je to drahé a je to fakt pochúťka.“

Roman Polák veľa pracoval po svete, vrátane Paríža, a tak mal možnosť ochutnať aj vyhlásenú francúzsku kuchyňu. „Ja by som na to nemal, ale riaditeľ divadla ma pozýval na rôzne langusty, rybacie špeciality a morské príšery. Spomínam si, že mojej dcére Rebeke sa to príliš nepozdávalo. Za najstrašnejšie považovala, keď nám raz ponúkol takmer surové mäso, ktoré iba trochu zohrial v rúre, a keď ho porcioval, striekala krv. Mal som pocit, že Francúzi sú ľudožrúti, ale chutilo to dobre. Na konkrétnu reštauráciu si v Paríži nespomeniem, jedol som tam dobré veci, ale úprimne poviem, stravovať sa iba po francúzsky, to by som asi nechcel.“ (bd)

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  2. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  3. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  4. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  5. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  7. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky?
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 769
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 606
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 738
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 637
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 610
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 345
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 2 128
  8. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave! 1 253
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu