Štvrtok, 5. august, 2021 | Meniny má HortenziaKrížovkyKrížovky

Niektoré menej známe zabíjačkové špeciality

Zabíjačková zemiaková baba

* 2 kg zemiakov * 7 dl bravčovej krvi * 2 vajcia * soľ * mleté čierne korenie * majorán * 6 lyžíc strúhanky * 1 lyžica polohrubej múky * 1 veľká cibuľa * 200 g vnútorného sadla alebo bravčovej masti

Očistené zemiaky postrúhame, necháme trocha postáť, potom z nich zlejeme vodu, pridáme dobre rozšľahanú krv, vajcia, soľ, mleté čierne korenie, majorán, strúhanku, múku a cibuľu upraženú na sadle. Všetko premiešame, vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme v horúcej rúre dočervena.

Turčianska zabíjačková kapustnica

Skryť Vypnúť reklamu

* 3 l odvaru z vareného mäsa * 1 kg kyslej kapusty * 10 g sušených húb * majorán * mleté čierne korenie * soľ * asi 600 g ochuteného klobásové mäsa

Do odvaru dáme kyslú kapustu, sušené huby a varíme, až kým kapusta nezmäkne. Potom ochutíme majoránom a mletým čiernym korením, osolíme, zavaríme guľky z ochuteného klobásového mäsa a varíme, kým nie sú guľky uvarené.

Liptovský zabíjačkový kyseľ

* 3 litre odvaru bravčovej hlavy a mäsa * 1 kg kyslej kapusty * 3 strúčiky cesnaku * mleté čierne korenie * majorán * 1 bobkový list * soľ * 5 dl surovej kyslej kapusty * 3 lyžice hladkej múky na zátrepku

Do precedeného odvaru dáme kyslú kapustu, cesnak posekaný nadrobno, mleté čierne korenie, majorán a bobkový list, podľa chuti osolíme a uvaríme. Nakoniec pridáme rozšľahanú zátrepku, pripravenú zo surovej kyslej kapustnice a z múky a necháme prevrieť.

Skryť Vypnúť reklamu

Žobrácka zabíjačková polievka

Do 3 l odvaru z varenia mäsa pri zabíjačke dáme po troche zo všetkých výrobkov zo zabíjačky (mäso z klobás, jaternicová kaša a pod.), premiešame, povaríme, osolíme.

Z knihy Eleny Peniaštekovej:Vianoce v našej súčasnej kuchyni

Skryť Vypnúť reklamu

Inzercia - Tlačové správy

  1. Poznáte horúci trend interiérového dizajnu?
  2. Podnikáte? Otvorte si účet online a ušetrite
  3. Ako si zabezpečiť krytie liečby a karantény v zahraničí?
  4. Ficov priateľ a oligarcha Miroslav Výboh zmenil kurz v biznise
  5. Ak sa včas nespamätáme, vlaky z Číny získajú Maďari a Poliaci
  6. Odomknite si SME.sk na viacerých zariadeniach
  7. Na čo si dávať pri investovaní do kryptomien pozor
  8. Matej Bel: bol plagiátor alebo génius?
  9. Dominika Kavaschová: Netušila som, že mám v sebe toľko nehy
  10. Ako sa dostať z Bratislavy do Nitry, Bystrice, Popradu a Prešova
  1. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  2. Stropný zdvihák zlepší život všetkým imobilným ľuďom
  3. Zázračné účinky Arónie na zdravie
  4. Tento výťah si poradí aj s tým najužším schodiskom
  5. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  6. Poznáte horúci trend interiérového dizajnu?
  7. Ficov priateľ a oligarcha Miroslav Výboh zmenil kurz v biznise
  8. Dekarbonizácia má byť súčasťou moderných dodávateľských vzťahov
  9. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  10. Ako zvýšiť produktivitu vašej prevádzky?
  1. Ficov priateľ a oligarcha Miroslav Výboh zmenil kurz v biznise 6 943
  2. Dominika Kavaschová: Netušila som, že mám v sebe toľko nehy 6 451
  3. Dovolenka v Turecku: Skvelé hotely na leto 2021 5 803
  4. Ako sa dostať z Bratislavy do Nitry, Bystrice, Popradu a Prešova 5 695
  5. Ak sa včas nespamätáme, vlaky z Číny získajú Maďari a Poliaci 5 322
  6. Matej Bel: bol plagiátor alebo génius? 3 511
  7. Na čo si dávať pri investovaní do kryptomien pozor 3 245
  8. Ako nájsť dobrý jogurt? Ak neobsahuje toto, ani ho nekupujte 3 198
  9. Motorkárska výstroj v lete: ako jazdiť aj v horúčavách? 2 264
  10. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky 2 203
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu